Διαδοχικές εξαρθρώσεις κυκλωμάτων διακίνησης μη νόμιμων μεταναστών μέσω του Αεροδρομίου της Κέρκυρας Ι. Καποδίστριας, έχουν πραγματοποιήσει οι αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Αερολιμένα Κέρκυρας, το τελευταίο χρονικό διάστημα.

Σε μία ακόμη περίπτωση που απασχόλησε τις αστυνομικές υπηρεσίες, εξαρθρώθηκε διεθνές κύκλωμα εμπορίας και διακίνησης μη νόμιμων μεταναστών, με σκοπό την προώθηση τους σε Ευρωπαϊκές χώρες.

Από το Αστυνομικό Τμήμα Αερολιμένα που πραγματοποιεί το τελευταίο διήμερο τις έρευνες έχει σχηματισθεί κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία σε βάρος δύο αλλοδαπών διακινητών Συριακής καταγωγής, οι οποίοι εντοπίστηκαν στο Αεροδρόμιο της Κέρκυρας την Πέμπτη το βράδυ.

\"\"

Όπως διαπιστώθηκε οι δύο Σύριοι διακινητές, 33χρονος και 39χρονη, μετέφεραν από την Αθήνα στην Κέρκυρα οκτώ μη νόμιμους αλλοδαπούς ομοεθνής τους (6 γυναίκες και 2 άνδρες), ηλικίας από 23 έως 77 ετών και αφού τους προμήθευσαν με πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα και εισιτήρια, επιχείρησαν να τους προωθήσουν παράνομα μέσω του Αεροδρομίου της Κέρκυρας στην Ιταλία.

Στην κατοχή των δύο διακινητών βρέθηκε και κατασχέθηκε το συνολικό χρηματικό ποσό των 3.750 ευρώ και 1.300 κορόνων Σουηδίας, το οποίο αποτελεί μέρος της αμοιβής τους για την διακίνηση των μη νόμιμων αλλοδαπών, καθώς και πέντε κινητά τηλέφωνα.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κέρκυρας ενώ σε βάρος των οκτώ Σύριων που επιχείρησαν να ταξιδέψουν παράνομα θα εφαρμοστεί το μέτρο της διοικητικής επιστροφής.

zougla,gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook