«Πυρετός» προετοιμασίας στο Λονδίνο, μία ημέρα πριν από τον γάμο του πρίγκιπα Γουίλιαμ με την Κέιτ Μίντλετον. Οι τελικές λεπτομέρειες ρυθμίζονται, με την τελετή να έχει προγραμματιστεί μέχρι και το τελευταίο λεπτό.

Το πριγκιπικό ζεύγος πραγματοποίησε την τελική γαμήλια πρόβα που διοργανώθηκε στο Αββαείο του Ουέστμινστερ, μαζί με τους γονείς της νύφης και τον πρίγκιπα Χάρι.

Το βράδυ πριν τον γάμο ο πρίγκιπας Ουίλιαμ θα το περάσει με τον Πρίγκιπα της Ουαλίας, την Δούκισα της Κορνουάλης και τον Χάρι, ενώ η Κ.Μίντλετον και η οικογένειά της θα συγκεντρωθούν σε ένα ξενοδοχείο.

Το βράδυ της Πέμπτης, η βασίλισσα διοργανώνει δεξίωση για μέλη βασιλικών οικογενειών (από τη Βρετανία και άλλες χώρες). Η εκδήλωση διοργανώνεται σε ξενοδοχείο κοντά στο Χάιντ Παρκ.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα της γαμήλιας τελετής, που δόθηκε στη δημοσιότητα, οι πρώτοι από τους 1.900 καλεσμένους θα αρχίσουν να καταφτάνουν στο Αββαείο του Ουέστμινστερ από τις 07:15 το πρωί, ενώ στις 10 θα φτάσει η νύφη. Η τελετή θα ολοκληρωθεί στις 11:15, οπότε οι νεόνυμφοι θα αναχωρήσουν για το Μπάκιγχαμ.

\"\"

Μονάρχες, πρόεδροι και πρωθυπουργοί αλλά και αρκετοί σταρ βρίσκονται στη λίστα των καλεσμένων στο Αββαείο του Ουέστμινστερ ενώ το Λονδίνο περιμένει εκατοντάδες επισκέπτες για τη «μεγάλη ημέρα».

Στη λίστα των καλεσμένων στο γάμο βρίσκονται εκτός από τα μέλη των ευρωπαϊκών βασιλικών οικογενειών, και σεΐχηδες, εμίρηδες, περίπου 50 αρχηγοί κρατών και πρωθυπουργοί και ο σερ Τζον Μέιτζορ, ως «ειδικός κηδεμόνας» του Γουίλιαμ και του Χάρι μετά το θάνατο της Νταϊάνα.

Καλεσμένη ήταν και η Μάργκαρετ Θάτσερ, της οποίας όμως η αδύναμη υγεία δεν θα της επιστρέψει να παραστεί. Ο δε διάδοχος του θρόνου του Μπαχρέιν, πρίγκιπας Σαλμάν, ενημέρωσε την Κυριακή πως θα αναγκαστεί να αρνηθεί την πρόσκληση, λέγοντας πως «δεν θα ήθελε η κατάσταση στο βασίλειό του (δηλαδή, η άγρια καταστολή των αντικυβερνητικών διαδηλώσεων) να αμαυρώσει το χαρμόσυνο γεγονός».

Ωστόσο, ο Σύρος πρέσβης θα παραστεί στην τελετή, παρά τις διεθνείς πιέσεις που δέχεται η χώρα του, ανακοίνωσε το Παλάτι Σεντ Τζέιμς.

Τη λίστα των καλεσμένων συμπληρώνουν διασημότητες όπως ο Ντέιβιντ Μπέκαμ (μετά της συζύγου), ο Έλτον Τζον, ο Γκάι Ρίτσι και ο ηθοποιός Ρόουαν Άτκινσον (γνωστός για το ρόλο του Μίστερ Μπιν), μαζί με «άσημους» από την πλευρά της νύφης.

Υπολογίζεται ότι περίπου 600.000 άτομα θα ταξιδέψουν μέχρι το Λονδίνο για την ημέρα του γάμου, ενώ περίπου δύο δισεκατομμύρια άνθρωποι θα παρακολουθήσουν το γεγονός από τις τηλεοράσεις.

in.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook