Στον ανακριτή που χειρίζεται την υπόθεση της Χρυσής Αυγής απολογήθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου ένας 37χρονος, ο οποίος θεωρείται πρόσπωπο-«κλειδί» στην υπόθεση της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα. Μετά το πέρας της απολογίας του κρίθηκε προφυλακιστέος.
Ο ίδιος εμφανίστηκε και παραδόθηκε στην Αντιτρομοκρατική την Παρασκευή.
Από τα στοιχεία της δικογραφίας προκύπτει ότι ήταν στην ίδια καφετέρια με τον Παύλο Φύσσα, το βράδυ της δολοφονίας.
Σύμφωνα με τις καταγεγραμμένες κλήσεις – που έκανε με το τηλέφωνο της συζύγου του- ήταν αυτός που ειδοποίησε εμπλεκομένους στην υπόθεση, τις επίμαχες ώρες.
Λίγες ώρες νωρίτερα είχαν αφεθεί ελεύθεροι μετά τις απολογίες τους τρεις από τους κατηγορούμενους στην υπόθεση της Χρυσής Αυγής.
Πρόκειται για τον απόστρατο που είχε παραδοθεί την Παρασκευή και για την σύζυγο του Γ.Ρουπακιά, καθ\’ομολογία δολοφόνου του Π.Φύσσα, στους οποίους επιβλήθηκε απαγόρευση εξόδου από τη χώρα, όπως και για την πεθερά του Γ.Ρουπακιά, που αφέθηκε ελεύθερη χωρίς κανέναν όρο.
Από την άρση του απορρήτου των επικοινωνιών έχει προκύψει ότι ο εν λόγω απόστρατος αξιωματικός ήταν στην περιοχή πριν από τη συμπλοκή και είχε τηλεφωνικές συνομιλίες πριν και μετά τη δολοφονία Φύσσα με τον καθ\’ ομολογία δολοφόνο Γ.Ρουπακιά.
Στην απολογία του ο Γ.Ρουπακιάς φέρεται να έχει πει ότι δέχθηκε τηλεφώνημα στο σπίτι του από τον απόστρατο αξιωματικό στις 22:30, δηλαδή μία ώρα πριν από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, προκειμένου να πάει σε μία καφετέρια της Αμφιάλης, κοντά σε αυτήν απ\’ όπου ξεκίνησε ο καβγάς.
Ο Γ. Ρουπακιάς φέρεται να υποστηρίζει στην απολογία του ότι στην καφετέρια ήταν μόνος του και τότε είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Γ.Πατέλη και τους άλλους με τους οποίους «συζήτησαν για διάφορα άσχετα θέματα».
Ως «σημαντικό μέλος» της εγκληματικής οργάνωσης κρίνεται από τον εισαγγελέα ο αποκαλούμενος και πυρηνάρχης της ΤΟ Νίκαιας της Χρυσής Αυγής, Γιώργος Πατέλης, σε βάρος του οποίου προκύπτει σημαντική εμπλοκή, με αλλεπάλληλες τηλεφωνικές κλήσεις πριν και μετά την δολοφονία του Παύλου Φύσσα. 
Κατά την εισήγηση για προσωρινή κράτηση του κατηγορουμένου, ο εισαγγελέας αναφέρει ότι ο κατηγορούμενος είναι πιθανό να διαπράξει «και άλλα εγκλήματα» καθώς εμφανίζει «διαρκή και αδιάλειπτη ενεργοποίηση του στον πυρήνα της εγκληματικής οργάνωσης, της οποίας τυγχάνει σημαντικό μέλος με ευρείες αρμοδιότητες αναφορικώς με τις δομές και καθοδήγηση του τοπικού παραρτήματος Νίκαιας.
in.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook