Την ώρα που η οικολογία και η προστασία του περιβάλλοντος συνεχίζει να μας απασχολεί, ξέρουμε πλέον όλοι καλά ότι το πλαστικό ενσαρκώνει τον μεγαλύτερο κίνδυνο για τη φύση.

Κι ενώ οι κολοσσοί της τεχνολογικής βιομηχανίας αποπειρώνται πλέον συνειδητές -και ειλικρινείς- προσπάθειες να κάνουν τα προϊόντα τους ολοένα και πιο «πράσινα», είναι οι ανεξάρτητοι κατασκευαστές που σημειώνουν την απόλυτη διαφορά, βάζοντας το πλαστικό κατά μέρος.

Το χαρτόνι είναι γι\’ αυτούς το νέο πλαστικό, με τη βοήθεια του οποίου υλοποιούνται μια σειρά από τα πλέον συναρπαστικά και λειτουργικά gadgets του πλανήτη!

Και μιλάμε για συσκευές που χρησιμοποιούμε στην καθημερινότητά μας, αν και με σαφώς οικολογικότερη συνείδηση…


Videre Pop-Up Pinhole Camera

\"\"

Η επιτυχημένη καμπάνια στην πλατφόρμα χρηματοδότησης Kickstarter είναι μια συναρμολόγησέ τη μόνος σου φωτογραφική μηχανή καμωμένη εξολοκλήρου από ανακυκλωμένο χαρτόνι! Λειτουργεί χωρίς φακούς, καθώς η φωτογραφική της λειτουργία βασίζεται σε ένα απλό pinhole που εκθέτει το φιλμ στο ηλιακό φως, συλλαμβάνοντας υψηλής ποιότητας εικόνες που μοιάζουν με το ρετρό εφέ που δίνει το Instagram στις φωτογραφίες. Τιμή: 60 ευρώ…

Recompute Sustainable Computer

\"\"

PC κατασκευασμένο από πεπιεσμένο χαρτόνι; Κι όμως, πιστέψτε το! Το Recompute δουλεύει σαν κανονικότατος ηλεκτρονικός υπολογιστής, υποστηρίζοντας στάνταρ υλικά hardware, στα οποία περιλαμβάνονται σκληρός δίσκος 2,5 ιντσών, μνήμη RAM 2 GB, τέσσερις θύρες USB και μητρική micro ATX. Ο δημιουργός του, Brendan Malcaluso, επέλεξε μάλιστα το χαρτόνι ως υλικό κατασκευής καθώς είναι ανθεκτικότερο στη θερμότητα από το πλαστικό. Κάθε μέρα μαθαίνουμε και κάτι καινούριο! Τιμή εκκίνησης: 440 ευρώ…

Eco-Amp

\"\"

Το Eco-Amp είναι αυτό που φαίνεται: σαν το παλιό χωνί του γραμμοφώνου, παραδίδει ήχο μέχρι και 30 db μέσω εφαρμογής για iPhone, υπεραρκετό δηλαδή για κανονικές συνθήκες ακρόασης. Και ποιος θα πίστευε δηλαδή ότι η ένταση αυτή παραδίδεται από ένα διπλωμένο κομμάτι ανακυκλωμένου χαρτονιού; Απλά ιδιοφυές! Τιμή: 7,5 ευρώ.

Berlin Boombox

\"\"

Το χαρτονένιο αντίστοιχο του ραδιοφώνου που κυκλοφορούσε άλλοτε στα γκέτο έκανε αίσθηση στο Kickstarter πριν γίνει δημοφιλέστατο στους μουσικόφιλους με οικολογικές ανησυχίες. Συμβατό με όλα τα smartphones και τα MP3 players της οικουμένης, το Berlin Boombox φιλοτεχνήθηκε γραφικά από τον Axel Pfaender και φιλοξενεί στέρεο ενισχυτή 2×5 Watt, που παραδίδει δυνατό και κρυστάλλινο ήχο. Τιμή: 65 ευρώ.

IKEA Knäppa Digital Camera

\"\"

Πολυδιαφημισμένη ως «η φτηνότερη ψηφιακή φωτογραφική του κόσμου», η Knäppa ήταν το αποτέλεσμα της συνεργασίας της IKEA με το Teenage Engineering της Στοκχόλμης. Κατασκευασμένη από ενιαίο τμήμα διπλωμένου χαρτονιού, διαθέτει αισθητήρα, ενσωματωμένη θύρα USB και υποδοχή για μπαταρίες AAA. Αυτό που κάνει τη μηχανή ιδιαίτερη από κάθε άποψη είναι βέβαια οι λειτουργίες και τα χαρακτηριστικά της, όπως το ζουμ με την κίνηση των χεριών(!) και η σταθεροποίηση της εικόνας. Πολύ κρίμα που η IKEA σταμάτησε τη διάθεσή της. Τιμή: 150 ευρώ.

StandScan Pro Scanner

\"\"

Την ώρα που τα ψηφιακά scanners παραμένουν ογκώδη και προσιδιάζουν σε εργασιακά περιβάλλοντα, το StandScan βάλθηκε να το αλλάξει αυτό, προσφέροντας την προσιτή εναλλακτική! Τα ιδιαιτέρως καλά αποτελέσματα των σκαναρισμένων εικόνων που παραδίδει και το μικρό του μέγεθος το κάνουν ιδανική επιλογή, καθώς είναι συμβατό με όλα τα smartphones του κόσμου. Και για να γίνει ακόμα πιο φορητό, διπλώνει για το μεταφέρετε με μεγαλύτερη ευκολία. Τιμή: 22 ευρώ.

Kartoni Foosball Table

\"\"

Το πτυσσόμενο και χαρτονένιο ποδοσφαιράκι βάλθηκε να αλλάξει την ιδέα που έχουμε για το πώς πρέπει να είναι κατασκευασμένα! Αν ψάχνετε λοιπόν τρόπο να εξοικονομήσετε χώρο και χρήμα, το Kartoni Foosball Table είναι μονόδρομος. Πέρα από τα εξατομικευμένα χαρακτηριστικά του, διαθέτει ακόμα και ενσωματωμένα ηχεία που συνδέονται σε κάθε MP3 player. Κρατήστε το μόνο μακριά από νερό. Τιμή: 40 ευρώ.

EDGE Clock

\"\"

Κατασκευασμένη από πανάλαφρο χαρτόνι και υπολείμματα βελανιδιάς ή καρυδιάς, η συλλογή των ρολογιών τοίχου της Liquidesign δίνει την απαραίτητη νότα αισθητικής στο σπίτι μας. Τιμή: 40 ευρώ.

iDevice iPad Stand

\"\"

Κατασκευασμένο αποκλειστικά από χαρτόνι, το σταντ για την ταμπλέτα της Apple προσφέρει πολλαπλές γωνίες τοποθέτησης, ασφαλίζοντας το iPad σε οποιαδήποτε επιφάνεια. Και είναι και ιδιαίτερα ανθεκτικό! Τιμή: 7 ευρώ.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook