Σοκάρει η απολογία του απόστρατου που κατηγορείται για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής και αφέθηκε, αργά χθες το βράδυ, ελεύθερος από τον ανακριτή.

Ο κατηγορούμενος περιγράφει όλες τις συνομιλίες που είχε το βράδυ της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα, όταν και δέχτηκε στο κινητό του τηλέφωνο μήνυμα για να σπεύσει άμεσα στα γραφεία της Τοπικής Οργάνωσης.

«Πήρα τηλέφωνο τον Ρουπακιά και τον ρώτησαν εάν ξέρει κάτι. Μου απάντησε ότι δεν ξέρει. Τηλεφώνησα στον Πατέλη και του είπα "κύριε Γιώργο τι μας θέλετε;" Και εκείνος μου ζήτησε χωρίς να μου πει "σε 10 λεπτά να είμαι στην τοπική"», φέρεται να είπε.

Ακόμη πιο συγκλονιστική γίνεται η περιγραφή του για τη συνέχεια, όταν, όπως φέρεται να έχει καταθέσει, συνάντησε τα άλλα μέλη των ταγμάτων εφόδου:

«Πήγαμε στην τοπική και τα γραφεία ήταν κλειστά. Προχωρώντας πιο κάτω βρήκαμε 7 μοτοσυκλέτες με άτομα της τοπικής με στρατιωτικά παντελόνια και τους ρώτησα "Υπάρχει κάποιο όχημα να μοιράσουμε τρόφιμα;". Εκείνοι μου απάντησαν "Τι τρόφιμα ρε; Εδώ πάμε να δώσoυμε μάχη».

«Πήγαμε για τσιγάρα»

Για τη συνέχεια ο απόστρατος αναφέρει πως, όταν κατάλαβε ότι προετοιμαζόταν συμπλοκή, έφυγε με ένα ακόμη άτομο από το σημείο.

«Είπα στον Σ. ``Πάμε να φύγουμε, αυτοί εδώ είναι συμμορία. Τι δουλειά έχουμε εμείς;`` Πήγαμε παρακάτω να βάλει βενζίνη και να πάρει τσιγάρα και έστειλε γραπτό μήνυμα στον Πατέλη από το κινητό μου και μου ζήτησε να τηλεφωνήσω στον Ρουπακιά ο οποίος απάντησε και μου είπε ``είμαι στην αστυνομία, με έπιασαν``. ``Όχι τον Ρουπακιά ρε γαμώτο``, είπε ο Σ. και στη συνέχεια μου ζήτησε να ενημερώσω τον Πατέλη».

Ο 52χρονος «απόστρατος», όπως τον αποκαλούσαν - είχε υπηρετήσει ως έφεδρος στην Αεροπορία και ήταν συνταξιούχος οδηγός των ΕΛΤΑ- είναι εμπλεκόμενος και στην δικογραφία που χειρίζεται η ανακρίτρια Πειραιά για την ανθρωποκτονία του Παύλου Φύσσα και είναι κατηγορούμενος στην δικογραφία για την «εγκληματική οργάνωση» βάση των στοιχείων της άρσης απορρήτου αλλά και της κατάθεσης Ρουπακιά: 

«Ημουν σε άλλη καφετέρια από το θύμα. Όσο βρισκόμουν στην καφετέρια, έλαβα τηλέφωνο από τον Δ. απόστρατο των Ενόπλων Δυνάμεων, που τον γνώρισα στα γραφεία της Χρυσής Αυγής στη Νίκαια. Με ρώτησε τι κάνω, χωρίς αιτία», είπε ο Ρουπακιάς.

Σύμφωνα με τις καταγραφές των τηλεφωνικών κλήσεων και το στίγμα του κινητού του τηλεφώνου βάση των κεραιών κινητής τηλεφωνίας ο «απόστρατος» κινήθηκε στο επίμαχο βράδυ σε Κοκκινιά, Νίκαια, Μανιάτικα, Κερατσίνι και φαίνεται ότι μετά τη δολοφονία είχε περάσει από τον δρόμο της συμπλοκής.

Παράλληλα ανώνυμο τηλεφώνημα «από πρώην χρυσαυγίτη» που έγινε στην ασφάλεια και το περιεχόμενό του καταγράφηκε και μεταφέρθηκε στη δικογραφία, φέρεται να τον εμφανίζει ως «συντονιστή» της επίθεσης.

Στο μεταξύ σύμφωνα με πληροφορίες οι μάρτυρες υπό καθεστώς προστασίας που κατέθεσαν στον ανακριτή φέρονται να έχουν δώσει σαφή στοιχεία για εμπλοκή προσώπων που περιλαμβάνονται μεταξύ των ήδη κατηγορουμένων αλλά και για εμπλοκή βουλευτών της Χρυσής Αυγής που δεν έχουν αντιμετωπίσει έως σήμερα κατηγορία.

newpost.gr