Μεγάλο τμήμα των ΗΠΑ πλήττεται από ανεμοστρόβιλους και σφοδρές καταιγίδες. Η κακοκαιρία που σαρώνει εδώ και αρκετές ημέρες αρκετές πολιτείες στο Νότο έχει προκαλέσει τον θάνατο τουλάχιστον 72 ανθρώπων τις τελευταίες τρεις ημέρες, εκ των οποίων 45 μόνο στην Αλαμπάμα, σύμφωνα με νεότερο απολογισμό των υπηρεσιών εκτάκτων καταστάσεων.

Ο Αμερικανός πρόεδρος, Μπαράκ Ομπάμα, έδωσε σήμερα εντολή στην κυβέρνηση να \”δράσει γρήγορα\” για να προσφέρει έκτακτη βοήθεια στην Αλαμπάμα.

Κατάσταση έκτακτης ανάγκης έχει κηρυχθεί εκτός από την Αλαμπάμα, και σε: \’Αρκανσο, Κεντάκι, Μισισίπι (όπου 11 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους) Μισούρι, Τενεσί και Οκλαχόμα.

Η κακοκαιρία έχει προκαλέσει διακοπές της ηλεκτροδότησης, ζημιές σε κτήρια και μεγάλες πλημμύρες. Οι κυβερνήτες των Πολιτειών αυτών ζήτησαν από τις δυνάμεις της Εθνοφυλακής να μετάσχουν στις επιχειρήσεις διάσωσης.

\"\"

Η εθνική μετεωρολογική υπηρεσία εξέδωσε προειδοποίηση για \”αυξημένο κίνδυνο\” ανεμοστρόβιλων, χαλαζόπτωσης, ξαφνικών πλημμυρών και πτώσης κεραυνών σε ορισμένες περιοχές της Αλαμπάμα, της Τζόρτζια και του Μισισίπι, στο νότο της χώρας.

Συνολικά, ισχυρές βροχοπτώσεις αναμένεται να πλήξουν 21 αμερικανικές πολιτείες, στη ζώνη από τις Μεγάλες Λίμνες μέχρι τον Κόλπο του Μεξικού και την ακτή του Ατλαντικού.

\”Η πολιτειακή Υπηρεσία Αντιμετώπισης Εκτάκτων Καταστάσεων επιβεβαιώνει ότι καταγράφηκαν την Τετάρτη 45 θάνατοι στην Αλαμπάμα εξαιτίας των ακραίων καιρικών φαινομένων\”, δήλωσε η Γιάσαμι Ογκαστ, εκπρόσωπος της υπηρεσίας. Δεκαπέντε άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στην κεντροδυτική Αλαμπάμα, πρόσθεσε.



Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook