«Ψυχρό, αψυχολόγητο και εντελώς αναίτιο χτύπημα» χαρακτηρίζει η σύντροφος του Παύλου Φύσσα την επίθεση εναντίον του, που του στοίχισε τη ζωή, στις 17 Σεπτεμβρίου στο Κερατσίνι.

Στην κατάθεση που έδωσε στην 6η ανακρίτρια Πειραιά, και την οποία αποκαλύπτει η εφημερίδα Real News, περιγράφει με κάθε λεπτομέρεια όσα συνέβησαν τη μοιραία νύχτα, αποκαλύπτοντας αφενός τη στάση των αστυνομικών της ομάδας ΔΙΑΣ που βρίσκονταν στο σημείο αφετέρου πως δεν έδωσε προανακριτική κατάθεση όχι επειδή δεν μπορούσε λόγω του σοκ που υπέστη από τη δολοφονία του 34χρονου αλλά επειδή δεν την κάλεσε κανείς, αν και είχε δώσει τα στοιχεία της.

Η 27χρονη, στα χέρια της οποίας ξεψύχησε ο Παύλος Φύσσας, μιλά σαφώς για παραλείψεις των αστυνομικών εξαιρώντας μια κοπέλα κι έναν νεαρό, ενώ το αξιοσημείωτο είναι πως παρότι είναι σε θέση, σύμφωνα με την κατάθεσή της, να αναγνωρίσει εμπλεκόμενα πρόσωπα στο περιστατικό, όπως σημειώνει η εφημερίδα, δεν έχει κληθεί έως τώρα να το κάνει. 

Όπως αναφέρει στην κατάθεσή της, μεταξύ άλλων, όταν τελείωσε ο αγώνας βγήκαν με την παρέα της από την καφετέρια για να αποφασίσουν τι θα κάνουν. Τότε τους πλησίασε ο υπεύθυνος του μαγαζιού και τους ζήτησε να μην κάνουν φασαρία στο μαγαζί. «Εμείς δεν καταλάβαμε για ποιο λόγο μας το έλεγε αυτό, αφού δεν είχε προηγηθεί απολύτως τίποτα», λέει. «Όταν τον ρωτήσαμε γιατί μας το λέει αυτό, μας υπέδειξε κάποια άτομα που μαζεύοντας στη γωνία Π. Μελά και Κεφαλληνίας. Είδα τότε να στέκονται στο σημείο νομίζω τρία άτομα. (...) Θυμάμαι μόνο πως ήταν μαυροντυμένοι και έκαναν νευρικές», προσθέτει. 

«Με τους τρεις Χρυσαυγίτες που ήταν στο σημείο δεν αντιπαρατεθήκαμε σε καμία στιγμή. (...) Αρχίσαμε να περπατάμε από το "Κοράλλι" προς την Τσαλδάρη (...). Εκείνη τη στιγμή είδαμε 4 ή 5 μηχανές της ομάδας ΔΙΑΣ, όλες είχαν πλήρωμα δύο ατόμων. Μας είδαν, έστριψαν μέσα στην Κεφαλληνίας και κατευθύνθηκαν προς το "Κοράλλι". Πριν φτάσουν όμως εκεί, σταμάτησαν σε μία ομάδα μαυροφορεμένων ατόμων- γύρω στους 15- που είχαν μαζευτεί στο σημείο. Δεν μπόρεσα να δω αν τους μιλούσαν. Δεν ήταν παραταγμένοι οι αστυνομικοί ούτε σχημάτισαν κάποιο προστατευτικό κλοιό. Καθόντουσαν χαλαρά όλοι μαζί σαν να ήταν παρέα. Κάποιοι αστυνομικοί είχαν κατέβει από τις μηχανές τους και είχαν βγάλει τα κράνη τους. (...)

Από τη στιγμή που είδαμε τους αστυνομικούς εφησυχάσαμε, συνεχίσαμε να περπατάμε περνώντας στο απέναντι πεζοδρόμιο της Τσαλδάρη. Τότε ο Παύλος μου είπε να πάρω την κοπέλα που ήταν μαζί μας και να πάμε σπίτι του και θα ερχόταν να μας βρει. Τα υπόλοιπα παιδιά της παρέας είχαν προχωρήσει πιο κάτω στην Τσαλδάρη με κατεύθυνση προς τη Λαμπράκη. Ξαφνικά από την Κεφαλληνίας βγήκαν 7 με 8 άτομα, ηλικίας 35 με 40 ετών περίπου, όλοι εύσωμοι, φορούσαν μαύρα ρούχα, κάποιοι με ξυρισμένα κεφάλια, κάποιοι όχι. Δεν είδα αν κρατούσαν κάτι στο χέρι τους.

Με δυνατές φορές κατευθύνθηκαν με απειλητικές διαθέσεις προς τα αγόρια της παρέας. Τότε εγώ γύρισα πίσω να κοιτάξω τι συνέβαινε. Κατάλαβα ότι κατευθύνονταν προς τα παιδιά, γύρισα πίσω και πήγα τρέχοντας στους αστυνομικούς που βρίσκονταν στην Κεφαλληνίας. Ούρλιαζα λέγοντας πως οι φίλοι μας κινδυνεύουν και τους παρακαλούσα να έρθουν να μας βοηθήσουν. Θυμάμαι χαρακτηριστικά έναν αστυνομικό ψηλό και πολύ σωματώδη, άγρια φυσιογνωμία, τετράγωνο πρόσωπο, να μου λέει: "Δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα, είναι πάρα πολλοί".

Μόνο μια κοπέλα αστυνομικός κι ένας άνδρας αστυνομικός, πολύ νεαρός, ήταν οι μόνοι από την αστυνομική δύναμη που κινήθηκαν πεζή προς το σημείο που βρίσκονταν οι φίλοι μου και κινδύνευαν. Ταυτόχρονα πήγα κι εγώ προς το σημείο που είχα αφήσει τον Παύλο. Δεν ξέρω τι έκαναν στη συνέχεια οι δύο αστυνομικοί γιατί τότε ήταν που είδα τον Παύλο μαχαιρωμένο. 

Όταν εγώ σε κατάσταση σχεδόν υστερική παρακαλούσα τους αστυνομικούς και σχεδόν τους τραβούσα από το μπουφάν τους για να έρθουν να βοηθήσουν τους φίλους μου, με πλησίασε ένας σωματώδης άνδρας, έφερε το πρόσωπό του πολύ κοντά στο δικό μου και μου είπε: "Τον π... σου που μου τον έφερες στο μαγαζί". Αυτό το άτομο έχει λίγα γκρίζα μαλλιά, πιασμένα σε μικρή ουρίτσα στο πίσω μέρος του κεφαλιού του. Είχε μάτια ανοιχτόχρωμα, ήταν σωματώδης, γύρω στα 40 ή και παραπάνω. Το άτομο αυτό νομίζω ότι το είδα σε βίντεο αναρτημένο στο Youtube από επεισόδιο που είχε κάνει η Χρυσή Αυγή σε λαϊκή αγορά στο Μεσολόγγι». 

Όταν πια, όπως λέει η κοπέλα στην κατάθεσή της, γύρισε στο σημείο, όλα είχαν τελειώσει. «Ο Παύλος είχε μαχαιρωθεί, ήταν όρθιος, κρατούσε το στήθος του κι έλεγε πως τον μαχαίρωσαν. Και έδειχνε προς την κατεύθυνση του δράστη. Τον δράστη εγώ δεν τον είδα, είδα μόνο το ασημί αμάξι. Αφότου ήρθε το ασθενοφόρο και πήρε τον Παύλο, με πλησίασε ο αστυνομικός που περιέγραψα παραπάνω και μου ζήτησε τα στοιχεία μου. 

Όταν τον ρώτησα γιατί δεν έκανε τίποτα για να προστατεύσει τον Παύλο και τους υπόλοιπους όταν εγώ τον παρακαλούσα, προσποιήθηκε πως μόλις είχε έρθει στο σημείο και ότι δεν βρισκόταν προηγουμένως εκεί. Δεν μπορώ να φανταστώ κανέναν απολύτως λόγο, γιατί να θέλουν να σκοτώσουν τον Παύλο. Νομίζω πως το χτύπημα ήταν ψυχρό, αψυχολόγητο και παντελώς αναίτιο».

newpost.gr