Σε μασονικού τύπου οργάνωση με «εσωτερικό κώδικα» και κλειστούς κύκλους παραπέμπουν τα ευρήματα στο σπίτι του «υπαρχηγού» Χρήστου Παππά που παρουσιάζει σήμερα το «Εθνος της Κυριακής».

Σε χειρόγραφο βιβλίο υπό τον τίτλο «Κύκλος της Χρυσής Αυγής», που εντοπίστηκε στο «μουσείο ναζισμού» του βουλευτή Επικρατείας του κόμματος που σήμερα βρίσκεται στη φυλακή, διαβάζουμε την ανάλυση για τη «Χρυσή Στοά», τη «Χρυσή Αυγή» και τον «Λαϊκό Σύνδεσμο» ως τρία διαφορετικά κεφάλαια μιας συνολικής προσέγγισης των μελών της οργάνωσης.

Ο συνολικός τίτλος του πονήματος είναι «Ο Κύκλος της Χρυσής Αυγής» και στην επεξήγηση της ουσίας του περιγράφεται ως «Εταιρεία Μελέτης και Προαγωγής της Ευρωπαϊκής Πολιτιστικής Δημιουργίας». Στο κεφάλαιο «Χρυσή Στοά» ο υπότιτλος που συνοδεύει αναφέρει: «μυητική εταιρεία εκπομπός ομάς» της Χρυσής Αυγής.

Το κεφάλαιο με τον τίτλο «Χρυσή Αυγή» διασαφηνίζεται ως «κίνηση για τη μελέτη της ευρωπαϊκής πολιτιστικής δημιουργείας». Και τέλος, ο «Λαϊκός Σύνδεσμος» αναλύεται ως «πολιτική κίνηση για την έρευνα της σύγχρονης ευρωπαϊκής πολιτικής ζωής».

Μπορεί όλα αυτά να φαίνονται ακατανόητα για τους πολίτες της χώρας που πιστεύουν στον κοινοβουλευτισμό, αλλά για τους χρυσαυγίτες που πιστεύουν στο «Μεγαλείο της Εθνικοσοσιαλιστικής Κοσμοθεωρίας», όπως αναφέρουν στον όρκο τους, αποτελούν το «ευαγγέλιό» τους.

Στον ανατριχιαστικό κόσμο που ονειρεύονται οι θιασώτες του νεοναζισμού φαίνεται πως πέρα από τη στρατιωτική ιεραρχία συμπεριλαμβάνεται και η μυστική ξεχωριστή δομή που λειτουργεί σαν… στοά.

Την… τάση και την ιδεολογία προδίδουν ο τρόπος γραφής, τα ίδια τα γράμματα και οι αριθμοί, αλλά και τα αρχικά SS που βρίσκονται σε κάθε σελίδα του «εσωτερικού κανονισμού» για… διακοσμητικά ή και για να χωρίσουν τα διαφορετικά κεφάλαια.

Συμπληρωματικό αλλά καθόλου τυχαίο και το σύμβολο που έχουν επιλέξει οι συντάκτες του χειρόγραφου βιβλίου για το εξώφυλλό του: πρόκειται για ένα ρούνο, όπως λέγεται, που κατά κόρον χρησιμοποίησαν οι ναζί.

Οι ρούνοι ή ρούνες -όπως προδίδει και το όνομά τους, που προέρχεται από τη λέξη ru και σημαίνει ψίθυρος ή μυστικό- είναι γράμματα από το αρχαίο αλφαβητικό σύστημα γραφής των βόρειων λαών της Ευρώπης.

Το χρησιμοποιούσαν οι γερμανικοί λαοί πριν αποκτήσουν το δυτικό αλφάβητο, οι Τεύτονες, οι Βίκινγκς και φυσικά οι Κέλτες. Ρούνοι χρησιμοποιήθηκαν κατά κόρον από τους ναζί του Χίτλερ.

Το συγκεκριμένο σύμβολο που βρίσκεται στο εξώφυλλο του «εσωτερικού κώδικα της Χρυσής Αυγής» το συναντάμε σε παραλλαγές στα σύμβολα των SS, της γνωστής Σουτσστάφελ (Schutzstaffel) που σημαίνει «μοίρα ασφαλείας», η οποία αποτέλεσε τη μεγάλη εθνικοσοσιαλιστική οργάνωση στη Γερμανία και η οποία υπήρξε η μετεξέλιξη των -γνωστών πια και στα καθ\’ ημάς- Ταγμάτων Εφόδου.

Αντίστοιχα σύμβολα-σφραγίδες βρίσκονται σε πολλά από τα έγγραφα της Χρυσής Αυγής που έχουν δει το φως της δημοσιότητας και που, παρά τις διαψεύσεις των μελών της, αποτελούν επίσημα, αλλά κρυφά μέχρι πρότινος έγγραφα της οργάνωσης.

Πηγή: Έθνος της Κυριακής

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook