Άλλη μια αρκούδα, η δεύτερη μέσα σε δυο εβδομάδες, έχασε τη ζωή της στον οδικό άξονα μεταξύ Καστοριάς και Κοζάνης όταν παρασύρθηκε από αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν ανώτεροι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ., που και αυτοί κινδύνευσαν σοβαρά.

Το αγρίμι φαίνεται πως είχε καταφέρει να περάσει από κάποιο σημείο όπου τα έργα για τους φράχτες βρίσκονται ακόμη σε εξέλιξη, αναζητώντας περιοχή όπου θα έβρισκε τροφή. Τη στιγμή που διέσχιζε το δρόμο, ερχόταν με ταχύτητα το Ι.Χ. αυτοκίνητο με τους δυο απόστρατους αξιωματικούς, τον πρώην Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή Δυτικής Μακεδονίας και τον πρώην Αστυνομικό Διευθυντή Καστοριάς.

Η σύγκρουση με την αρκούδα ήταν σφοδρή και το βαρύ ζώο τραυματίστηκε θανάσιμα. Το αυτοκίνητο υπέστη εκτεταμένες υλικές ζημιές, αλλά οι επιβάτες του δεν τραυματίστηκαν και ειδοποίησαν αμέσως τις τοπικές αρχές. Το άτυχο θηλαστικό παρελήφθη από υπεύθυνους του «Αρκτούρου» που θα μεριμνήσουν για την ταφή του. Μόλις στις 21 Σεπτεμβρίου, είχε σκοτωθεί σε τροχαίο άλλη μια θηλυκή αρκούδα, που μάλιστα θήλαζε δυο μικρά.

protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook