Την ανατολική Κίνα πλήττει ο τυφώνας Φιτόου αφήνοντας πίσω του ήδη δύο νεκρούς ενώ χιλιάδες άνθρωποι είχαν εγκαταλείψει τις εστίες τους εκκενώνοντας τις περιοχές που αντιμετωπίζουν το μεγαλύτερο κίνδυνο.

Με ανέμους που «έτρεχαν» με ταχύτητα 151 χιλιομέτρων την ώρα, ο τυφώνας χτύπησε τα ξημερώματα την επαρχία Fujian προκαλώντας έντονες βροχοπτώσεις και εκτεταμένες διακοπές ρεύματος.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Xinhua, οι αρχές σήμαναν συναγερμό στο υψηλότερο επίπεδο για την περιοχή αυτή.
Οι πρώτες πληροφορίες, που μεταδίδει το BBC, αναφέρουν πως σπίτια κατέρρευσαν στη γειτονική επαρχία Zhejiang και δύο εργαζόμενοι στο λιμάνι αγνοούνται.

Ο τυφώνας- που πήρε το όνομά του από ένα λουλούδι- ανάγκασε 177.000 ανθρώπους να εγκαταλείψουν τις παράκτιες περιοχές στη Fujian κι άλλους 574,000 στη Zhejiang.

Σοβαρά προβλήματα προκλήθηκαν στις μεταφορές καθώς ανεστάλησαν τα δρομολόγια των τραίνων στην περιοχή και δεκάδες πτήσεις ματαιώθηκαν.

Ο τυφώνας Φιτόου είναι ο 23ος που πλήττει φέτος την Κίνα, σύμφωνα με το πρακτορείο Xinhua, και μάλιστα μόλις λίγες εβδομάδες μετά το φονικό πέρασμα του τυφώνα Usagi που άφησε πίσω του 25 νεκρούς στην επαρχία Guangdong.

Δείτε τις φωτογραφίες και το βίντεο

\"\"

\"\"

\"\"

\"\"

newsbeast.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook