Κοντά σε συμφωνία πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων για την πώληση αεροσκαφών στην Ιαπωνία, στην οποία κυριαρχεί η ανταγωνίστρια εταιρεία Boeing, βρίσκεται η Airbus, αναφέρει το Reuters.

Η συμφωνία αναμένεται να περιλαμβάνει την πώληση αεροσκαφών τύπου A350 στην αεροπορική εταιρεία Japan Airlines Ltd (JAL), κάτι που αναμένεται να προκαλέσει μία έντονη μάχη μεταξύ των δύο εταιρειών κατασκευής αεροπλάνων.

Στη Γαλλία, η Airbus είχε ανακοινώσει ότι τη Δευτέρα θα πραγματοποιηθεί τηλεφωνική σύσκεψη, ωστόσο αρνήθηκε να δώσει περαιτέρω πληροφορίες. Όπως αναφέρει το Reuters δεν υπήρχε καμία άμεση ένδειξη για το αν η σύσκεψη θα σχετίζεται με παραγγελία αεροσκαφών. Στο Τόκιο, η JAL δεν ήταν άμεσα διαθέσιμη για σχολιασμό.

«Φαίνεται λες και η JAL αποφάσισε ότι προτιμά την Airbus», δήλωσε στο Reuters η πηγή υπό τον όρο της ανωνυμίας. Όπως αναφέρει, η συμφωνία θα περιλαμβάνει την πώληση 25 αεροσκαφών, η αξία των οποίων ανέρχεται περίπου στα 7 με 8 δις δολάρια, ανάλογα με τον τύπο των αεροπλάνων.

Ο επικεφαλής πωλήσεων της Airbus, Τζον Λίχι, είχε δηλώσει στο Reuters τον περασμένο μήνα ότι «δεν έχει εγκαταλείψει» τις προσπάθειες για επίτευξη συμφωνίας με την Ιαπωνία, όπου η Boeing εδώ και μεγάλο χρονικό διάστημα είναι ο κύριος προμηθευτής αεροσκαφών για την JAL.

newsbeast.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook