Και όμως υπάρχουν διάφοροι παράγοντες που μπορείτε να αποφύγετε για να μην εμφανίσετε σπυράκια.

Υπάρχουν διάφορες περίοδοι όπου το δέρμα «πετάει» σπυράκια από εδώ και από εκεί, αυτό οφείλεται σε διάφορους παράγοντες που ίσως δεν γνωρίζετε και θα σας φανούν παράξενοι.

Ας δούμε ποιοι είναι:

1. Ένας από τους άγνωστους σχετικά παράγοντες είναι η ξαφνική αλλαγή του καιρού, ειδικά όταν αλλάζουν οι εποχές ή όταν ταξιδεύετε και αλλάζετε κλίμα. Σε αυτές τις περιπτώσεις δοκιμάστε κάποια άλλα προϊόντα περιποίησης κατάλληλα για σπυράκια ή κάντε μάσκες καθαρισμού.

2. Ο μη επαρκής και ξεκούραστος ύπνος είναι άλλος ένας παράγοντας που διαταράσσει τις φυσικές λειτουργίες του δέρματος, με αποτέλεσμα να αντιδράει εμφανίζοντας σπυράκια. Αποφύγετε τα συχνά ξενύχτια και προσπαθήστε να κάνετε έναν επαρκή και ξεκούραστο ύπνο.

3. Τα συχνά ταξίδια με αεροπλάνο επηρεάζουν πολύ το δέρμα, το έντονο ξηρό περιβάλλον προκαλεί περισσότερη έκκριση σμήγματος με αποτέλεσμα την εμφάνιση σπυριών. Επίσης, η τακτική αλλαγή κλίματος κατά τη διάρκεια των ταξιδιών, όπως προαναφέραμε, παίζει σημαντικό ρόλο.

4. Αν δεν αλλάζετε συχνά πετσέτες, σεντόνια, μαξιλαροθήκες και άλλα, πιθανότατα να καταλήξετε με ακμή και όχι με απλά σπυράκια. Η καθαριότητα είναι απαραίτητη για ένα δέρμα υγιές, λαμπερό και καθαρό.

5. Αν τα καλλυντικά σας και ειδικά τα πινέλα σας είναι βρώμικα τότε σίγουρα θα πρέπει να σκεφτείτε πολύ σοβαρά να τα καθαρίσετε ή να τα αντικαταστήσετε. Φυλάξτε τα καλλυντικά σας σε ειδικά νεσεσέρ για να τα προστατέψετε από τη σκόνη και καθαρίστε τα πινέλα σας τουλάχιστον μια φορά την εβδομάδα.

6. Η μη σωστή και ισορροπημένη διατροφή συχνά αντικατοπτρίζεται και στο δέρμα. Αποφύγετε τις μεγάλες ποσότητες ζάχαρης, καφεΐνης και άλλων προϊόντων που γνωρίζετε πολύ καλά ότι κάνουν κακό στο δέρμα σας.

7. Το άγχος και το στρες επηρεάζουν όλο το σώμα όχι μόνο το δέρμα. Δοκιμάστε να κάνετε ασκήσεις ή βαθιές αναπνοές για να αποβάλλετε το άγχος και το στρες από την καθημερινότητα σας.

Πηγή: jenny.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook