Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά η Περιφερειακή Ενότητα Χανίων, το Επιμελητήριο Χανίων και ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Στρατηγικού Σχεδιασμού διοργανώνουν το Φεστιβάλ«Κερνάμε Ελλάδα», το τριήμερο 18, 19 & 20 Οκτωβρίου 2013, στο Εκθεσιακό Κέντρο Αγυιάς Χανίων. 
Η απόλυτα επιτυχημένη περσινή διοργάνωση οδήγησε στην αναβάθμιση του Φεστιβάλ, που στόχο έχει την παρουσίαση του καλαθιού των προϊόντων της Περιφέρειας Κρήτης στο πολυπληθές καταναλωτικό και εμπορικό κοινό που το επισκέπτεται.
Στόχος του επιτυχημένου θεσμού ανάδειξης του σύγχρονου γαστρονομικού γίγνεσθαι είναι να αποτελέσει για τους παραγωγούς, δημιουργούς – επιχειρηματίες, επισκέπτες – καταναλωτές, chefs, δημοσιογράφους, φορείς, μια μοναδική και γόνιμη εμπειρία συνάντησης και γνωριμίας, με πρωτότυπο και ελκυστικό τρόπο, λειτουργώντας αμοιβαία επωφελώς τόσο για τους εκθέτες όσο και τους επισκέπτες!
Απο τους διοργανωτές καλούνται οι επιχειρηματίες-επαγγελματίες να συμμετάσχουν στο Φεστιβάλ, καθώς, όπως αναφέρεται στην σχετική ανακοίνωση :
\”Επωφεληθείτε από την μοναδική ευκαιρία συμμετοχής με το δικό σας περίπτερο, το οποίο σας παρέχεται δωρεάν, και… 
Κερδίστε νέους πελάτες σε μια περιφερειακή δυναμική αγορά.
Ενισχύστε την εξωστρέφειά σας σε ένα πολυσυλλεκτικό κοινό.
Προβάλλετε και προωθείστε τα προϊόντα σας σε καταναλωτές και επιχειρήσεις.
Πουλήστε άμεσα τα προϊόντα σας σε επισκέπτες – καταναλωτές.
Κλείστε καινούργιες εμπορικές συμφωνίες με εκπροσώπους εμπορικών δικτύων.
Στο φεστιβάλ μπορούν να συμμετάσχουν: 
Παραγωγοί προϊόντων πρωτογενή τομέα
Συνεταιρισμοί
Εταιρίες τυποποίησης αγροτικών προϊόντων 
Εταιρίες εμπορίας αγροτικών προϊόντων
παραγωγοί βιολογικών προϊόντων 
Γυναικείοι συνεταιρισμοί
Δημόσιοι οργανισμοί, Επιμελητήρια, Περιφέρειες 
Δήμοι και Περιφερειακές Ενώσεις Δήμων
Ο ανοιχτός και πολυσυλλεκτικός χαρακτήρας της Έκθεσης – Φεστιβάλ, η πανελλήνια διαφημιστική προβολή, οι πρωτότυπες διαδραστικές παράλληλες εκδηλώσεις που έλκουν το ενδιαφέρον χιλιάδων επισκεπτών (επιδείξεις μαγειρικής, γευσιγνωσίες, σεμινάρια, ημερίδες, εργαστήρια για μικρούς και μεγάλους, πολιτιστικές εκδηλώσεις) εγγυώνται τη μεγάλη επισκεψιμότητα τόσο καταναλωτών όσο και εμπορικών επισκεπτών. Η διοργάνωση τελεί υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας και της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδας.
Πληροφορίες και αιτήσεις συμμετοχής:
Υπεύθυνη επικοινωνίας της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων:
κα. Σοφία Διγενάκη στα τηλέφωνα 28213 40115-40200, fax: 28213 40201-40233, email: [email protected] , www.crete.gov.gr, ή την Υπεύθυνη Επικοινωνίας του ΕΟΣΣ κα Ελευθερία Γιαρίκη στα τηλέφωνα 2103610265 και 6981313209, fax: 210 3610276, email: [email protected] , www.edpa.gr.\”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook