Ξεπερνούν κάθε όριο της ανθρώπινης φαντασίας οι ισχυρισμοί του Ηλία Κασιδιάρη για την αθωότητα όσων από τη Χρυσή Αυγή κατηγορούνται για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση.
Όπως δήλωσε σε συνέντευξή του στο κανάλι «Βεργίνα» της Μακεδονίας τα όπλα που βρέθηκαν στα σπίτια των κατηγορουμένων ήταν ψεύτικα, πλαστικά, παιδικά πιστολάκια και ελληνικές σημαίες. 
Κληθείς μάλιστα να σχολιάσει τις ναζιστικές φωτογραφίες με πρωταγωνιστή τον Χρήστο Παππά, επισήμανε πως δεν αποτελούν αποδεικτικό στοιχείο για το οτιδήποτε, καθώς μετράνε πολλές δεκαετίες πίσω. Υπονόησε μάλιστα πως ίσως να πρόκειται και για φωτομοντάζ!
Ο Ηλίας Κασιδιάρης μίλησε για σχέδιο της κυβέρνησης, προμελετημένο από καιρό, με στόχο της εξάλειψη της Χρυσής Αυγής και κίνητρο τον φόβο της δυναμικής της που αυξανόταν συνεχώς. 
Σύμφωνα με όσα δήλωσε ο Η.Κασιδιάρης η δολοφονία του Π.Φύσσα ήταν η αφορμή της πολιτική τους δίωξης, αφού ο Μάκης Βορίδης, σε τηλεοπτικά πλατό, μιλούσε καιρό πριν την δολοφονία για χαρακτηρισμό της ΧΑ ως εγκληματικής οργάνωσης, προκειμένου να απομακρυνθεί από το ελληνικό κοινοβούλιο. 
Χαρακτήρισε τις διώξεις αντισυνταγματικές, τονίζοντας πως προήλθαν μετά από σημαντικές πιέσεις του Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά.
Συνέχισε υπογραμμίζοντας πως ο πραγματικός λόγος των συλλήψεων έχει να κάνει πέρα από τα υψηλά δημοκοπικά του ποσοστά, με την υποψηφιότητα του στο Δήμο Αθηναίων, αλλά και τη δυναμική που φαίνεται να έχει ο ίδιος ως προς την διεκδίκησή του . 
Σχετικά με την προφυλάκιση του γενικού γραμματέα του κόμματος Νίκου Μιχαλολιάκου, αλλά και των Βουλευτών Λαγού και Παναγιώταρου, φάνηκε βέβαιος πως άμεσα θα αποφυλακιστούν. 
Σχετικά με τη δικαιοσύνη και τον ρόλο που έχει διαδραματίζει στις εξελίξεις, σημείωσε πως θα τους δικαιώσει λόγω ελλείψεις στοιχείων, άφησε όμως αιχμές για την εντοπιότητα των δικαστών δηλώνοντας: «Κοτζαμάνη, Βουρλιώτης και Αθανασίου, από το ίδιο χωριό της Λέσβου». 
Αιχμές άφησε και για τον τρόπο που θα λειτουργήσει η Δικαιοσύνη σε ότι έχει να κάνει με τα οικονομικά του ΠΑΣΟΚ , υποστηρίζοντας πως δεν θα πράξει ως οφείλει, διότι μπλέκονται ισχυρά ονόματα της χώρας, τα οποία δεν θέλει να στείλει στην φυλακή. 
Στη διάρκεια της συνέντευξης που παραχώρησε κατονόμασε έναν εκ των προστατευόμενων μαρτύρων, τον οποίο χαρακτήρισε «ψευδομάρτυρα και πληρωμένο».
Τέλος αναφέρθηκε στον τρόπο λειτουργίας του κόμματος από εδώ και πέρα, δηλώνοντας πως γενικός γραμματέας του κόμματος παραμένει ο Νίκος Μιχαλολιάκος, ενώ την θέση του Χρήστου Παππά, αναλαμβάνει ο Αρτέμης Ματθαιόπουλος. 
«Θα συνεχίσουμε όπως ήμασταν και πριν όλα αυτά τα γεγονότα. Δεν θα αλλάξουμε σε τίποτα. Θα διεκδικήσουμε, όπως ορίζει και το σύνταγμα, οι προφυλακισμένοι Βουλευτές μας, να έρχονται στη βουλή να εκτελούν τα καθήκοντα τους και αμέσως μετά να επιστρέφουν στη φυλακή».
Δείτε τη συνέντευξη που παραχώρησε χθές το βράδυ ο Ηλίας Κασιδιάρης στη «Βεργίνα»:

protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook