Με δυναμικές κινητοποιήσεις απειλούν οι αγρότες της Κρήτης αν η κυβέρνηση υλοποιήσει τις προθέσεις της για φορολόγηση των αγροτεμαχίων. 
Μαζική ήταν η συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο Τυμπάκι Ηρακλείου, χθες Κυριακή . Χαρακτηριστικό του μεγάλου ενδιαφέροντος που υπήρξε στη συνάντηση των εκπροσώπων των αγροτικών οργανώσεων (Ομοσπονδιών και Αγροτικών Συλλόγων από όλη την Κρήτη) είναι ότι ενώ οι διοργανωτές περίμεναν 200 συνδικαλιστές τελικά παρουσιάστηκαν 300. 
Αφού συζήτησαν επί 6 ώρες κυρίως για τη φορολόγηση των αγροτεμαχίων αλλά και για όλα τα θέματα που τους απασχολούν, αποφάσισαν να συναντηθούν ξανά την Πέμπτη, 10 Οκτωβρίου, στα γραφεία της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Νομού Ηρακλείου (ΟΑΣΝΗ) για να πάρουν τις τελικές αποφάσεις τους. 
Όπως δήλωσε στον ΑγροΤύπο ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Τυμπακίου κ. Γεώργιος Ντισπυράκης, «εμείς δεν δεχόμαστε ούτε ένα ευρώ για φόρο στα αγροτεμάχια. Στη συνάντηση υπήρχε μεγάλος αριθμός αγροτών και οι συζητήσεις είχαν διάρκεια πάνω από 7 ώρες. Οι αγρότες της Κρήτης είναι αναστατωμένοι. Εκτιμώ πάντως ότι η κυβέρνηση δεν πρόκειται να αλλάξει τα σχέδιά της, κάτι που θα μας οδηγήσει σε δυναμικές κινητοποιήσεις το επόμενο χρονικό διάστημα». 
Όπως τονίστηκε στη συνάντηση, οι παραγωγοί αγροτικών προϊόντων της Κρήτης δεν αντέχουν άλλο τις αυξήσεις σε πετρέλαιο, άρδευση, αγροτικό ρεύμα, γεωργικά φάρμακα, ασφάλιση στον ΟΓΑ και πιστεύουν ότι δεν θα μπορέσουν να ανταποκριθούν και στη φορολόγηση των αγροτεμαχίων. Την ίδια ώρα, υποστηρίζουν οι αγρότες, η κυβέρνηση τους καθυστερεί την επιστροφή του ΦΠΑ. Στη σύσκεψη των αγροτικών οργανώσεων πήραν μέρος και τοπικοί βουλευτές, δήμαρχοι και εκπρόσωποι της Περιφέρειας. 
Στη σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε η ΟΑΣΝΗ αναφέρει τα εξής: 
«Την Κυριακή (6/10/2013), στο Τυμπάκι Ηρακλείου, πραγματοποιήθηκε Παγκρήτια Συνάντηση των φορέων των αγροτών, φυτικής και ζωικής παραγωγής, με θέμα τη φορόλογηση των αγροτεμαχίων. Αποφασίστηκε ομόφωνα, η κατηγορηματική αντίθεσή μας σε κάθε φορολόγηση των αγροτεμαχίων. Ούτε ένα ευρώ φορολόγηση σε κανένα αγροτεμάχιο. Αποφασίστηκε επίσης νέα συνάντηση των φορέων των αγροτών της Κρήτης, την Πέμπτη (10/10/2013) και ώρα 12:00, στα γραφεία της ΟΑΣΝΗ, Λεωφόρος 62 Μαρτύρων, 146 Ηράκλειο, προκειμένου να αποφασιστεί η περαιτέρω δυναμική αντίδρασή μας, στα διαφαινόμενα σχέδια της κυβέρνησης».
agrotypos.gr/Σταύρος Παϊσιάδης

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook