H μεγαλόκαρδη Μαλάλα Γιουσαφζάι, που κόντεψε να χάσει την ζωή της από τα πυρά των Ταλιμπάν, δηλώνει ένα χρόνο μετά τον σοβαρό τραυματισμό της ότι θα πρέπει να ξεκινήσουν συνομιλίες με τους «δολοφόνους της» με στόχο την ειρήνη.

Σε συνέντευξή της στο βρετανικό δίκτυο BBC, η 16χρονη Πακιστανή μαθήτρια – φαβορί για το Νόμπελ Ειρήνης- υποστηρίζει πως οι Ταλιμπάν θα πρέπει να εκφράσουν δημοσίως τα αιτήματά τους.

«Ο διάλογος είναι η μόνη λύση για την ειρήνη», δήλωσε η Μαλάλα και πρόσθεσε: «Σκοτώνοντας και βασανίζοντας ανθρώπους, προσβάλλουμε το Ισλάμ».

Η Μαλάλα, που βρέθηκε στο στόχαστρο των Ταλιμπάν γιατί πολύ απλά υποστηρίζει το δικαίωμα των γυναικών στη εκπαίδευση, αφηγήθηκε στο BBC την ημέρα που τραυματίστηκε σοβαρά στο κεφάλι καθώς επέστρεφε από το σχολείο της.

Η συνέντευξή της στο BBC δημοσιεύεται ένα 24ωρο πριν την κυκλοφορία της αυτοβιογραφίας της, υπό τον τίτλο: «I am Malala» (\”Είμαι η Μαλάλα\” ), σε 21 χώρες .

Την ίδια ώρα, οι Ταλιμπάν του Πακιστάν απειλούν και πάλι το κορίτσι- σύμβολο, με τον εκπρόσωπό τους Σαχιντουλάχ Σαχίντ να υποστηρίζει πως η οργάνωση επιμένει στην απόφασή της να βάλει στο στόχαστρό της την Μαλάλα επειδή, όπως είπε, «στοχοποίησε και άσκησε κριτική στο Ισλάμ».

«Παραδέχθηκε πως επιτέθηκε στο Ισλάμ κι έτσι επιχειρήσαμε να τη σκοτώσουμε και αν έχουμε κι άλλη ευκαιρία σίγουρα θα τη σκοτώσουμε και αυτό θα μας κάνει να νιώσουμε υπερήφανους. Το Ισλάμ δεν επιτρέπει τους φόνους γυναικών αλλά εξαιρούνται εκείνες που υποστηρίζουν τους άπιστους στον πόλεμό τους κατά της θρησκείας μας», πρόσθεσε, σύμφωνα με το Sky News.

protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook