Άνδρες της Δίωξης Ναρκωτικών από την Καλαμάτα βρήκαν τη φυτεία κρυμμένη μέσα σε συστάδα καλαμιών με τα δενδρύλλια να έχουν φτάσει σε ύψος τα πέντε μέτρα.

Πρόλαβαν και έγιναν… «λαγοί» πριν καταφθάσουν οι αστυνομικοί οι καλλιεργητές μιας πολυεπίπεδης χασισοφυτεία με τεραστίων διαστάσεων δενδρύλλια που εντοπίστηκε τυχαία κατά τον καθαρισμό ενός χειμάρρου από μηχανήματα της Περιφέρειας και του Δήμου Ιθώμης στη Μεσσηνία!

Οι υπάλληλοι που καθάριζαν το ρέμα στην αγροτική περιοχή «Βάλτοι Αγίου Γεωργίου» στη Βαλύρα, εντόπισαν την χασισοφυτεία και ειδοποίησαν αμέσως την Αστυνομία. Άνδρες της Δίωξης Ναρκωτικών από την Καλαμάτα πήγαν στο σημείο και βρήκαν τη φυτεία κρυμμένη μέσα σε μια συστάδα καλαμιών με τα δενδρύλλια να έχουν φτάσει σε ύψος τα πέντε μέτρα!

Μάλιστα, η χασισοφυτεία ήταν διάσπαρτη σε τέσσερις διαδοχικούς χώρους που συνδέονταν με μονοπάτια.

Στον πρώτο χώρο βρέθηκαν 22 δενδρύλλια σε πλήρη ανάπτυξη, στον δεύτερο άλλα τέσσερα, ενώ στον τρίτο και τον τέταρτο βρέθηκαν 15 κομμένοι κορμοί φυτών.

Στο χώρο της φυτείας βρέθηκε και μια νάιλον συσκευασία με 260 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης. Οι έρευνες για τον εντοπισμό των καλλιεργητών βρίσκονται σε εξέλιξη.

protothema.gr