Οι κανόνες υγιεινής θέτουν ορισμένα όρια για τα πράγματα που επιτρέπεται να μοιραζόμαστε με τους άλλους.

Διαβάστε όλη την αλήθεια για τα 5 πράγματα που πρέπει να κρατάμε μόνο για τον εαυτό μας!Σαπούνι


Μερικοί πιστεύουν ότι το σαπούνι είναι… αυτοκαθαριζόμενο, ωστόσο το Αμερικανικό Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων συνιστά το υγρό σαπούνι χεριών για καλύτερη υγιεινή. Το σαπούνι συγκεντρώνει παθογόνα βακτήρια και μύκητες που μεταφέρονται από άτομο σε άτομο.

Καπέλα και χτένες

 

Δεν πρέπει να μοιραζόμαστε αυτά τα αντικείμενα λόγω του αυξημένου κινδύνου να κολλήσουμε ψείρες. Το ίδιο ισχύει για τις μαξιλαροθήκες.

Αποσμητικό

 

Ο ιδρώτας περιέχει βακτήρια. Τα αποσμητικά καταπολεμούν τις δυσάρεστες οσμές, δε βοηθούν όμως στην εξαφάνιση των βακτηρίων. Μια εναλλακτική λύση είναι το αποσμητικό σε μορφή σπρέι.

Νυχοκόπτης


 

Όταν κόβουμε τα νύχια μας, μπορεί κατά λάθος να τραυματίσουμε το δέρμα. Οι ανοιχτές πληγές προσφέρουν «εύκολη πρόσβαση» σε παθογόνους μικροοργανισμούς όπως βακτήρια και ιούς, αλλά μπορεί να οδηγήσουν και στη μετάδοση σοβαρότερων ασθενειών όπως η ηπατίτιδα.

Σκουλαρίκια

 

Όταν περνάμε το σκουλαρίκι στο αυτί, δημιουργείται ένα μικρό άνοιγμα στο δέρμα, επιτρέποντας στα μικρόβια να εισχωρήσουν στο αίμα. Χρειάζεται καλός καθαρισμός σε αυτού του είδους τα κοσμήματα, όπως για παράδειγμα με οινόπνευμα.

newsbomb.gr