Ο Εμπορικός Σύλλογος Χανίων με ανακοίνωσή του στηρίζει τους εργαζομένους της "sprider stores" που έμειναν στον "αέρα" μετά την αναστολή λειτουργίας ενώ επικρίνει το καθεστώς μέσα στο οποίο οι πολυεθνικές και μεγάλες αλυσίδες λειτουργούν.

Στην ανακοίνωσή του αναφέρει χαρακτηριστικά:

Σε μια εποχή όπου η μικρομεσαία επιχείρηση βάλλεται από παντού εν μέσω διαρκούς φοροκαταιγίδας και εχθρικού επιχειρηματικού περιβάλλοντος οι πολυεθνικές και μεγάλες ελληνικές αλυσίδες εκμεταλλευόμενες τα νομοθετικά κενά και «παραθυράκια» κλείνουν εν «μία νυκτί» αφήνοντας προμηθευτές και εργαζομένους απλήρωτους και χωρίς δυνατότητα να διεκδικήσουν με ίσους όρους τα δικαιώματα τους.

Επίσης υπενθυμίζουμε στην πολιτεία ότι όσο ευκολότερα ανοίγει μια μεγάλη αλυσίδα και επεκτείνεται τόσο περισσότερο θα πρέπει να ελέγχεται ώστε κάθε ενέργειά της να είναι σωστή τόσο στο νομικό όσο και στο ηθικό κομμάτι.

Μία αλυσίδα στερεί ουσιαστικό τζίρο και μερίδιο αγοράς από τις τοπικές επιχειρήσεις που βυθίζονται καθημερινά όλο και περισσότερο δίχως να μπορούν να αντιδράσουν καθώς ο νόμος μάλλον ευνοεί τους μεγάλους και ισχυρούς.

Καλούμε τέλος το Χανιώτικο καταναλωτικό κοινό να «δει» καθαρά ποιες επιχειρήσεις είναι δίπλα του διαχρονικά στηρίζοντας την τοπική οικονομία και δεν αποτελούν «αλεξιπτωτιστές» που εμφανίζονται ξαφνικά, κερδοσκοπούν και τέλος αφήνουν πίσω τους «καμένη γη».

Τέλος να τονίσουμε για άλλη μια φορά πως στεκόμαστε στο πλευρό των εργαζομένων και συμπαραστεκόμαστε στον δίκαιο αγώνα τους για την διεκδίκηση των αυτονόητων: των νόμιμων δικαιωμάτων τους και της αξιοπρέπειάς τους.