Στοιχεία που αποδεικνύουν και στοιχειοθετούν την κατηγορία του ξεπλύματος χρήματος μέσω των κομματικών ταμείων της Χρυσής Αυγής και άλλων συνδεδεμένων με αυτή οργανισμών συλλέγει με ταχύτητα το ΣΔΟΕ. 
Παράλληλη έρευνα διεξάγουν και οι ευρωπαϊκές αρχές κατά του ξεπλύματος χρήματος καθώς οι φορολογικές αρχές της Βρετανίας. Από τους ελέγχους προκύπτουν διασυνδέσεις ακόμα και εκδοτών με τα ταμεία της Χρυσής Αυγής, τόσο ενεργητικά ως χρηματοδότες όσο και παθητικά ως χρηματοδοτούμενοι.
Σύμφωνα με στοιχεία που αποκαλύπτουν στο Sofokleousin.gr άνθρωποι που θέλουν να διατηρήσουν την ανωνυμία τους, στις δαιδαλώδεις διαδρομές του χρήματος εμπλέκονται επιχειρηματίες -υπερ άνω πάσης υποψίας-, εκδότες, μεσάζοντες στο κύκλωμα εμπορίας όπλων και κάποιοι πολιτικοί.
Τα στοιχεία των ευρωπαϊκών αρχών που έχουν τεθεί στη διάθεση της Interpol και της Κομισιόν αποκαλύπτουν ότι τα κομματικά ταμεία είχαν ρόλο πλυντηρίου χρήματος και χρηματοδοτούσαν άτομα και δραστηριότητες που τώρα αποκαλύπτονται ότι ήταν εκτός ορίου νομιμότητας.
Όπως είχε αποκαλύψει παλαιότερα το Sofokleousin.gr, τα στοιχεία προδίδουν διασύνδεση μελών και τοπικών οργανώσεων της Χρυσής Αυγής με επιχειρηματίες της νύχτας και του αθλητισμού, ενώ στοιχειοθετείται φάκελος για κακουργήματα που έχουν να κάνουν με την εκβίαση, απειλή καθώς και για συμβόλαια θανάτου. 
Στοιχεία που ανακύπτουν στην πορεία των ερευνών αποκαλύπτουν ακόμα και περιπτώσεις φοροδιαφυγής επιχειρηματιών μέσα από τα ταμεία της Χρυσής Αυγής.
Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι και ο Guardian είχε αναφερθεί εκτενώς στη χρηματοδότηση των νεοναζιστών από το εφοπλιστικό λόμπυ του Λονδίνου.
Τις σχέσεις της ΧΑ με την εκκλησία προσπάθησε και διέκοψε σε μεγάλο βαθμό ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, οι οποίες είχαν στην εδραιωθεί επί του μακαριστού Χριστόδουλου. Κάποιοι ιεράρχες όμως και κληρικοί συνέχιζαν να χρηματοδοτούν και να έχουν ακόμα και κοινή δράση με τοποκές οργανώσεις της Χρυσής Αυγής.

Η υπόθεση Φιλιππάκη (Δημοκρατία-Defencenet)

Σύμφωνα με τελευταία στοιχεία που το Sofokleousin.gr είναι σε θέση να γνωρίζει υπάρχει ευθεία συσχέτιση του εκδότη της Εφημερίδας Δημοκρατία και ιδιοκτήτη του διαδικτυακού χώρου defencenet.gr με τη Χρυσή Αυγή καθώς και κεφάλαια που προέρχονται από μίζες και εμπόριο όπλων 9νόμιμο και παράνομο).
Σε αυτό το πλαίσιο μόνο τυχαία δεν μπορεί να θεωρηθεί η ανακοίνωση-αποκάλυψη του ΠΑΣΟΚ με την οποία καλεί τη δικαιοσύνη να ερευνήσει τις πηγές χρηματοδότησης της εφημερίδας Δημοκρατία.
Είναι άλλωστε γνωστό πως στο επιχειρηματικό-δημοσιογραφικό σχήμα του Γ. Φιλιππάκη συμμετέχει και ο Τάσος Γκουριώτης, πρώην εκδότης και μεσάζον σε αμυντικές business, ο οποίος είχε κατηγορηθεί μαζί με τον υπουργό Σπήλιο Σπηλιοτόπουλο για ύποπτες συνδιαλλαγές σε αμυντικά συμβόλαια.
sofokleousin.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook