Την απόφαση να μη διαθέσουν πετρέλαιο θέρμανσης, έλαβαν η Ομοσπονδία Βενζινοπωλών Ελλάδος (ΟΒΕ) και οι 44 ενώσεις βενζινοπωλών που συμμετέχουν σε αυτήν, ανακοίνωσε σήμερα η Ομοσπονδία, λόγω των σοβαρών, όπως αναφέρει, προβλημάτων που παραμένουν άλυτα, λίγες ημέρες πριν την έναρξη της διάθεσης του πετρελαίου θέρμανσης.

Σε αναμονή η Κρήτη

Η απόφαση δεν περιλαμβάνει την διάθεση πετρελαίου θέρμανσης στη Κρήτη, καθώς η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πρατηριούχων Εμπόρων Καύσιμων, στις οποίες υπάγονται οι ενώσεις βενζινοπωλών του νησιού, δεν έχει λάβει απόφαση για τέτοιες κινητοποιήσεις, προς το παρόν, όπως σημείωσε στο Flashnews.gr, ο αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας κ. Βαγγέλης Κώτσος καθώς τις επόμενες ημέρες αναμένεται η απάντηση του Υπουργείου Οικονομικών  σε ότι αφορά τα κριτήρια και το ύψος του επιδόματος θέρμανσης στη Κρήτη.

Υπενθυμίζεται, ότι η περίοδος θέρμανσης ξεκινά στις 15 Οκτωβρίου και η τιμή του πετρελαίου, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του κλάδου, αναμένεται περίπου στο 1,3 ευρώ το λίτρο.

Η απόφαση της ΟΒΕ

Η ΟΒΕ επαναλαμβάνει το αίτημα για μείωση του συντελεστή του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης (ΕΦΚ) στα επίπεδα του 2011, καθώς και κατάργηση του συστήματος ΗΦΑΙΣΤΟΣ, «το οποίο δεν έχει λόγο ύπαρξης μετά την εγκατάσταση των συστημάτων εισροών - εκροών τα οποία καταγράφουν κάθε κίνηση καυσίμου και κατέληξε να είναι ένας ανεξέλεγκτος μηχανισμός επιβολής εξοντωτικών προστίμων χωρίς κανένα ουσιαστικό λόγο».

«Οι καταναλωτές δεν γνωρίζουν σε τι τιμή θα αγοράσουν, ποιοι θα πάρουν το επίδομα, πώς θα το πάρουν και πότε. Οι βενζινοπώλες δεν γνωρίζουν με ποιο τρόπο θα διακινηθεί το πετρέλαιο θέρμανσης» σημειώνει η ΟΒΕ.