Αναβλήθηκε για τις 10 Μαρτίου του 2014, η εκδίκαση της υπόθεσης θανάτου της 71χρονης Αικατερίνης Τσακίρη, η οποία βρήκε φρικτό θάνατο, όταν εκδηλώθηκε πυρκαγιά στο υπόγειο της πολυκατοικίας που έμενε, επί της Λ. Εθνικής Αντιστάσεως.

Στο εδώλιο του κατηγορουμένου κάθονται 3 πυροσβέστες, στους οποίους σύμφωνα με το κατηγορητήριο αποδίδονται ευθύνες για το θάνατο της 71χρονης.

Η υπόθεση που επρόκειτο να εκδικαστεί από το Β’ Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ηρακλείου αναβλήθηκε, λόγω απουσίας του συνηγόρου υπεράσπισης ενός εκ των κατηγορουμένων.

Η 71χρονη γυναίκα, σύμφωνα με το κατηγορητήριο βρήκε τραγικό θάνατο, καθώς οι τρεις πυροσβέστες που έσπευσαν στο σοβαρό αυτό περιστατικό, «διέγνωσαν εσφαλμένα ότι ήταν νεκρή, με αποτέλεσμα να παρέλθει κρίσιμο χρονικό διάστημα για τον απεγκλωβισμό της, το οποίο αποδείχθηκε μοιραίο για τη ζωή της».

Οι 3 κατηγορούμενοι υποστηρίζουν ότι είδαν την άτυχη γυναίκα μέσα στις φλόγες. Πήγαν κοντά της και αφού έβγαλαν τα γάντια προσπάθησαν να βρουν τον σφυγμό της. Όμως εκείνη δεν αντιδρούσε και δεν είχε και σφυγμό.

Έτσι οι τρεις άντρες της Π.Υ. Ηρακλείου διέγνωσαν ότι ήταν ήδη νεκρή και συνέχισαν την επιχείρηση κατάσβεσης της μεγάλης αυτή πυρκαγιάς.

Πρόκειται για μία τραγωδία που σημειώθηκε τον Ιούλιο του 2010 και που είχε συγκλονίσει ολόκληρη την Κρήτη κατά την οποία βρήκε τραγικό θάνατο και ο Ηρακλειώτης επιχειρηματίας Δημήτρης Κασσαβέτης.

Η φωτιά εκδηλώθηκε έπειτα από έκρηξη που σημειώθηκε στο υπόγειο της πολυκατοικίας, όπου το χρησιμοποιούσε ο επιχειρηματίας του Ηρακλείου ως αποθήκη για την επιχείρησή του η οποία λειτουργούσε στο ισόγειο του κτιρίου.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook