Την προσπάθεια ανατροπής του Δημοκρατικού πολιτεύματος ως σκοπό και στόχο της Χρυσής Αυγής καταγγέλλει προστατευόμενος μάρτυρας που εξετάστηκε από τους ανακριτές διαφθοράς στο Πρωτοδικείο της Αθήνας.

Από το σύνολο των καταθέσεων των πέντε προστατευόμενων μαρτύρων που αποκαλύπτει το Capital.gr αλλά και από την απολογία του απόστρατου Γιώργου Δήμου, ο οποίος περιγράφει το περιστατικό της δολοφονίας του Π. Φύσσα, ξετυλίγεται ένα κουβάρι συγκλονιστικών λεπτομερειών για την ιεραρχία, τη σιδηρά πειθαρχία, τη δομή, τις δράσεις αλλά και την τελική στόχευση της ηγεσίας της Χρυσής Αυγής η οποία περιγράφεται με τη φράση «Θα μπούμε στη Βουλή με τανκς».

Τα όσα καταγγέλλουν οι προστατευόμενοι μάρτυρες αλλά και ο απόστρατος πιθανό θα οδηγήσουν σε σαρωτικές εξελίξεις, οι οποίες όπως εξηγούσαν νομικές πηγές, δημιουργούν ακόμα και υπόστρωμα τέλεσης «προπαρασκευαστικών πράξεων ανατροπής του πολιτεύματος» που διώκεται σε βαθμό κακουργήματος (άρθρο 134-135 ποινικού κώδικα). Είναι χαρακτηριστικό ότι η συγκεκριμένη αναφορά στη μαρτυρική κατάθεση μπορεί να προκαλέσει άμεσες δικαστικές ενέργειες ακόμα και συνολικό αίτημα άρσης της ασυλίας της κοινοβουλευτικής ομάδας της Χρυσής Αυγής σε περίπτωση που θεωρηθεί στοιχείο ικανό να δομήσει κατηγορητήρια.

Ο μάρτυρας με τον κωδικό «Ε» αναπτύσσει ιδιαίτερα το ιδεολογικό κομμάτι δράσης της Χρυσής Αυγής υποστηρίζοντας ότι «πέραν της στρατιωτικής εκπαίδευσης, η ιδεολογία τους ήταν ο εθνικοσοσιαλισμός και σκοπός η κατάλυση του δημοκρατικού πολιτεύματος». Όπως λέει ο μάρτυρας, «τους προέτρεπαν να κάνουν τατουάζ με το σύμβολο των ΕςΕς, νεκροκεφαλές, σβάστικες» και σημειώνει «τα ανώτερα στελέχη είχαν άλλου τύπου ταυτότητες όπως του γερμανικού ναζιστικού NSPD και η αρίθμηση ξεκινούσε από το 17 που ήταν ο αριθμός ταυτότητας του Γκαίμπελς. Σημειώνω πως ο Αδόλφος Χίτλερ δεν είχε αριθμό ταυτότητας, δεν ξέρω αν είχε ο Ν. Μιχαλολιάκος».

Βουλευτές

Όλοι οι μάρτυρες εμπλέκουν σειρά βουλευτών σε εγκληματικές ενέργειες υποστηρίζοντας πως ήταν ουσιαστικά επικεφαλής των ταγμάτων εφόδου ο καθένας στην περιοχή του, εμπλέκουν ακόμα και συγγενείς κατηγορουμένων, αστυνομικούς, υπάλληλο της Βουλής, εταιρείες τροφίμων που λειτουργούσαν ως χορηγοί και σειρά άλλων προσώπων.

Όλοι υποστηρίζουν ότι υπήρχε κεντρική εντολή να τσακίζουν τους λαθρομετανάστες με την απόλυτη κάλυψη της ηγεσίας. Χαρακτηριστικά ο μάρτυρας «Δ» αναφέρει «Η χρυσή αυγή καπηλεύεται τον εθνικισμό για να φτάσει στο ναζισμό και να αποκομίσει τεράστια οικονομικά οφέλη».

Για περιοχή της Πελοποννήσου ο ίδιος μάρτυρας αναφέρει πως κάποια μέλη πουλούσαν εν γνώση του τοπικού βουλευτή προστασία σε μαγαζιά, ενώ παραθέτει και τιμοκατάλογο των ρούχων που θα φορούσαν τα οποία πουλούσε ο βουλευτής Παναγιώταρος.

Χαρακτηριστική επίσης είναι η αποστροφή του μάρτυρα «Ε» που υποστηρίζει ότι «στην εξουδετέρωση αντιπάλου με μαχαίρι τους εκπαίδευε ο βουλευτής Μίχος, ο οποίος όπως λέει είναι εκδοροσφαγέας στο επάγγελμα και προχωρούσε σε ομαδικές σφαγές αμνοεριφίων στην Αττική με έμφαση στη μαχαιριά στην καρωτίδα». Ο μάρτυρας υποστηρίζει ακόμα ότι ο πυρήνας της Νίκαιας ήταν ο πιο καλά οργανωμένος για αυτό και φορούσε στολή αλπινιστών διαφορετική δηλαδή από τους άλλους πυρήνες.

Ο μάρτυρας «Γ» υποστηρίζει ευθέως ότι τίποτα δεν γινόταν εν αγνοία του αρχηγού και χωρίς την άδειά του, ενώ αναγνωρίζει και το καταστατικό που έχει δοθεί στη δικογραφία ως το έγγραφο πάνω στο οποίο στηριζόταν η οργάνωση. Λέει χαρακτηριστικά, κατονομάζοντας βουλευτή που δεν είναι κατηγορούμενος, «πως είναι ο επιχειρησιακός εκτελεστής και μου έμαθε να σκοτώνω». Παράλληλα, αναφέρεται σε ιερέα από τη Νίκαια που τους έδινε λεφτά από το παγκάρι καθώς και σε αποστροφή του Πατέλη πως «για ότι κάνουμε είναι ενημερωμένη η αστυνομία».

Ο συγκεκριμένος μάρτυρας μιλάει για εξάσκηση σε βολές που γίνονταν στην Πεντέλη, ενώ κατονομάζει τον Γ. Ρουπακιά ως μέλος ομάδας που «είχε κάνει πέσιμο σε μετανάστες στον Πειραιά». Ο μάρτυρας υποστηρίζει ακόμα πως υπήρχε κεντρική εντολή μέσω του Λαγού και εν γνώση Κασιδιάρη και Μιχαλολιάκου για τη δολοφονία Π. Φύσσα.

capital.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook