Τις ανατριχιαστικές λεπτομέρειες μιας πρωτοφανούς υπόθεσης εκβιασμού στο νοσοκομείο «Σωτηρία" έφερε στο φως με έκτακτη συνέντευξη τύπου ο Υπουργός Υγείας κ. Άδωνις Γεωργιάδης ο οποίος αποκάλυψε ότι ο πρόεδρος των εργαζομένων του Ιδρύματος ζήτησε 50.000 ευρώ για να μην γίνει απεργία!

Η αποκάλυψη και η σύλληψη

Όπως ανέφερε ο κ. Γεωργιάδης σε έκτακτη συνέντευξη τύπου προ δύο εβδομάδων η Διοικήτρια του Νοσοκομείου "Σωτηρία", κυρία Μαρία Καρρά, ζήτησε επειγόντως συνάντησή γραφείο του.

Συναντηθήκαμε και εκεί με ενημέρωσε για την ιστορία της προσπάθειας του νοσοκομείου Σωτηρία να υπογράψει με το ΙΙΒΕΑΑ της Ακαδημίας Αθηνών μία σύμβαση για τη παραχώρηση τμήματος του νοσοκομείου, ώστε το ΙΙΒΕΑΑ να κάνει έρευνες βιοϊσοδυναμίας για γενόσημα φάρμακα.

Η απόπειρα της κυρίας Καρράς να υπογράψει τη σχετική σύμβαση με το ΙΙΒΕΑΑ προ λίγων μηνών, είχε σταματήσει μετά από κατάληψη των γραφείων της από τους εργαζομένους του νοσοκομείου Σωτηρία, οι οποίοι και κατήγγειλαν το ξεπούλημα του νοσοκομείου στον ιδιωτικό τομέα και αρνούντο να επιτρέψουν την υπογραφή της σχετικής συμβάσεως με γνωστά επιχειρήματα και χιλιοακουσμένα.

Στη προσπάθεία της η κ. Καρρά να πείσει το Σωματείο να μην έχει εκ νέου φασαρίες στο νοσοκομείο, ώστε να υπογραφεί η σχετική σύμβαση, ο Πρόεδρος του Σωματείου όπως κατήγγειλε η ίδια στον κ. Γεωργιάδη προ δύο εβδομάδων, της είπε ότι θα μπορούσαμε να αντιμετωπίσουμε τις αντιδράσεις εάν και εσείς φροντίζατε να μας δώσετε μερικά από τα χρήματα που όταν κερδίσει το νοσοκομείο από αυτή τη σύμβαση.

Κατόπιν της καταγγελίας της κυρίας Καρρά, ο Υπουργός Υγείας επικοινώνησε αμέσως με τον Υπουργό Δημοσίας Τάξεως, τον κύριο Δένδια και ζήτησε τη βοήθεια του Τμήματος Εκβιαστών της ελληνικής αστυνομίας, έτσι ώστε να οργανώθεί μία επιχείρηση για τη σύλληψη του συγκεκριμένου ατόμου.

Η επιχείρηση κράτησε όλο αυτό το διάστημα με επανειλημμένες μαγνητοσκοπήσεις και ηχογραφήσεις όλων των σχετικών συζητήσεων μεταξύ τής Διοικήτριας και του Προέδρου του Σωματείου των εργαζομένων και κατέληξαν σήμερα τις πρώτες μεσημβρινές ώρες να έχουν δώσει ραντεβού για να πάρει ο κύριος Πρόεδρος κατά δήλωσή του με σκοπό να τα μοιραστεί με τους υπολοίπους, 50.000 ευρώ.

Πράγματι, δόθηκαν σε συνεργασία με την ελληνική αστυνομία στην κυρία Καρρά τα 50.000 ευρώ προσημειωμένα. Παράλληλα λειτουργούσε σύστημα καταγραφής ηχητικής και οπτικής όλης της συναντήσεως.

Το ραντεβού και η σύλληψη

Ο Πρόεδρος των εργαζομένων του Σωτηρία προσήλθε στο ραντεβού. Παρέλαβε τα 50.000 ευρώ και υπεσχέθη ότι με αυτά τα 50.000 ευρώ δεν πρόκειται να υπάρξει κανενός είδους κινητοποίηση στο νοσοκομείο.

Κατά την έξοδό του από την οικία της κυρίας Καρρά συνελήφθη από τους άντρες της ελληνικής αστυνομίας με τα προσημειωμένα χαρτονομίσματα στην εσωτερική τσέπη του σακακιού του.

Αυτή τη στιγμή παραμένει στην Ασφάλεια, όπου και ανακρίνεται για να περιγράψει στις Αρχές ποιο είναι το ακριβές του σχέδιο, ποιοι ήταν οι συνεργοί του, με ποιους είχε κάνει τη συμφωνία να μοιραστεί τα χρήματα και όλα τα υπόλοιπα.

Ο κ. Άδωνις Γεωργιάδης έκανε μνεία στον Υπουργό Δημοσίας Τάξεως, κύριο Δένδια, ο οποίος έδρασε, όπως σημείωσε,  με πολύ μεγάλη αποτελεσματικότητα, διαθέτοντάς μας τους καλύτερους υπηρεσιακούς της ελληνικής αστυνομίας για την αντιμετώπιση μιας πολύ ιδιάζουσας περίπτωσης χρηματισμού και διαφθοράς

Δείτε απόσπασμα από τη συνέντευξη τύπου