Ο υπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Κωστής Χατζηδάκης και ο υφυπουργός Νότης Μηταράκης συνοδεύουν τον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά στην επίσημη επίσκεψη στο Ισραήλ αύριο Τρίτη και μεθαύριο Τετάρτη, 8 και 9 Οκτωβρίου.

Στο πλαίσιο της επίσκεψης, μεταξύ άλλων, ο κ. Χατζηδάκης θα υπογράψει μνημόνιο συνεργασίας με τον οργανισμό YOZMA, που είναι το μεγαλύτερο fund of funds του Ισραήλ και ένα από τα μεγαλύτερα παγκοσμίως και θα απευθύνει χαιρετισμό στο Ελληνο-Ισραηλινό Επιχειρηματικό Forum. Σημειώνεται ότι στην ελληνική αποστολή μετέχουν 104 Έλληνες επιχειρηματίες, κυρίως από τους τομείς της τεχνολογίας, των κατασκευών, της ενέργειας, της πληροφορικής & των τηλεπικοινωνιών, του τουρισμού, της φαρμακοβιομηχανίας και των τροφίμων. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης θα υπογραφεί επίσης συμφωνία συνεργασίας μεταξύ Invest in Greece και Invest in Israel.

Ακολουθεί το πρόγραμμα του υπουργού, του υφυπουργού και ενημερωτικό σημείωμα αναφορικά με την επιχειρηματική αποστολή:

-Αύριο Τρίτη θα πραγματοποιηθεί στα Ιεροσόλυμα η πρώτη συνεδρίαση του Ανώτατου Υπουργικού Συμβουλίου Συνεργασίας Ελλάδας – Ισραήλ με τη συμμετοχή δώδεκα υπουργών από τις δύο χώρες. Στη συνεδρίαση θα τεθούν θέματα διμερούς συνεργασίας, ενώ θα υπογραφούν και μια σειρά διμερών συμφωνιών. Στο Συμβούλιο ο κ. Χατζηδάκης θα αναφερθεί σε θέματα επιχειρηματικής συνεργασίας.

Στη συνέχεια θα συνοδεύσει τον Πρωθυπουργό στις συναντήσεις με τον Πρόεδρο του Ισραήλ Σιμόν Πέρες, τον Πρωθυπουργό Βενιαμίν Νετανιάχου και τον Πατριάρχη Θεόφιλο.

-Την Τετάρτη 9 Οκτωβρίου, ο υπουργός θα απευθύνει χαιρετισμό στο Ελληνο-Ισραηλινό Επιχειρηματικό Forum και στη συνέχεια θα υπογράψει μνημόνιο συνεργασίας με τον Ισραηλινό οργανισμό.

Σκοπός του μνημονίου συνεργασίας είναι η μεταφορά τεχνογνωσίας στην ανάπτυξη και εφαρμογή των αναγκαίων πολιτικών που θα επιταχύνουν την ανάδειξη νέων και καινοτόμων επιχειρήσεων, η δημιουργία κοινής ομάδας δράσης με στόχο τη διατύπωση του βασικού πλαισίου στρατηγικής ανάπτυξης οικοσυστήματος καινοτομίας καθώς και ο συντονισμός και τη προεργασία σε διεθνές επίπεδο των προσπαθειών για την προσέλκυση και ανάπτυξη κοινών επενδυτικών κεφαλαίων Ελληνικών και Ισραηλινών venture capital funds με στόχο τις επενδύσεις σε ελληνικές καινοτόμες επιχειρήσεις.

Στο πλαίσιο του Forum, ο υπουργός θα συναντηθεί με τον κ. Yigal Elrich, Πρόεδρο του YOZMA group, τον κ. Elisha Yanay, Πρόεδρο Δ.Σ. Ισραηλινού Συνδέσμου Ηλεκτρονικών Βιομηχανιών και Βιομηχανιών Πληροφορικής, τον κ. Baruch Gindin, Ανώτερο στέλεχος της Gartner, τον κ. Yoav Chelouch, Πρόεδρο του Ισραηλινού Συνδέσμου Bιομηχανιών Υψηλής Τεχνολογίας, τον κ. Yossi Smoler, Επικεφαλής του Προγράμματος Tεχνολογικών θερμοκοιτίδων. Ο υπουργός θα επισκεφθεί επίσης την εταιρεία CEVA, εταιρεία συστημάτων τηλεπικοινωνίας με σημαντική διεθνή παρουσία.

Στο ίδιο Forum ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Νότης Μηταράκης θα έχει κατ’ ιδίαν συναντήσεις με τους:

– Gideon Tadmor, Διευθύνοντα Σύμβουλο της Avner Oil and Πρόεδρο της Delek Drilling.

– Ami Federmann, Πρόεδρο της Israel Hotels Association και Αντιπρόεδρο της αλυσίδας ξενοδοχείων Dan Hotels.

– Omer Granit, Διευθύνοντα Σύμβουλο της Migdal Capital Markets και

– Lior Blanka, Διευθύνοντα Σύμβουλο της DSP Group.

Κατά την διάρκεια της παραμονής του στο Τελ Αβίβ ο κ. Μηταράκης θα μετάσχει επίσης στις κλαδικές επισκέψεις για τις εξαγωγικές εταιρείες και για την προσέλκυση επιχειρηματικών κεφαλαίων.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook