Για την ενημέρωση των αγροτών και την σωστή άρδευση των καλλιεργειών το Ινστιτούτο Ελιάς και Υποτροπικών Φυτών Χανίων εξέδωσε το ‘Δελτίο αναγκών σε νερό άρδευσης των καλλιεργειών’. Στο δελτίο αναφέρονται οι ανάγκες σε νερό των κυριοτέρων καλλιεργειών (ελιά, εσπεριδοειδή και αβοκάντο) για την εβδομάδα 7-13/10/2013 (κ.μ. ανά στρέμμα) στις διάφορες περιοχές του Ν. Χανίων.

Η εκτίμηση των αναγκών γίνεται με τα κλιματικά δεδομένα της προηγούμενης εβδομάδας και το φυτικό συντελεστή της καλλιέργειας, ενώ ο αριθμός δόσεων καθορίζεται από το τύπο του εδάφους.

Οι ανάγκες άρδευσης στο σύνολο των εξεταζόμενων περιοχών είναι πολύ μειωμένες σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα λόγω της βροχόπτωσης και των βορείων ανέμων που επικράτησαν. Επειδή οι βροχές ήταν τοπικές, οι μεγαλύτερη μείωση είναι στη περιοχή των δήμων Πλατανιά και Αποκόρωνα

Επισημαίνεται ότι η προτεινόμενες ανάγκες είναι ενδεικτικές και δεν αντικαθιστούν τις ανάγκες που εκτιμούνται σε συγκεκριμένους αγρούς με πραγματικά στοιχεία (σύσταση εδάφους, μικροκλίμα της περιοχής, κλπ). Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον τρόπο χρήσης της πληροφορίας του δελτίου οι αγρότες μπορούν να επικοινωνούν στα τηλέφωνα 28210-83442 και 28210-83443 τις εργάσιμες ώρες.

Δείτε εδώ σε μορφή pdf το δελτίο άδρευσης 7-13 Οκτωβρίου

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook