Την περαιτέρω συνεργασία Ελλάδας-Τουρκίας στον τομέα του τουρισμού συζήτησαν η υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη με τον τούρκο υπουργό Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, Εγκεμέν Μπαγίς.

Στη συνάντηση τονίστηκε ότι ο χώρος του τουρισμού προσφέρεται για συνεργασίες, οι οποίες έχουν αμοιβαίο όφελος, αλλά και χρησιμεύουν ως γέφυρα επικοινωνίας ανάμεσα στους λαούς.

Σε δηλώσεις της η κ. Κεφαλογιάννη, αφού επεσήμανε ότι το εισερχόμενο τουριστικό ρεύμα από την Τουρκία αυξήθηκε σημαντικά, επιτυγχάνοντας το στόχο που είχε τεθεί, τόνισε ότι η Ελλάδα είναι η μοναδική χωρά στην ΕΕ, που λειτουργεί το πιλοτικό πρόγραμμα θεωρήσεων (Visa) για τα νησιά του Αιγαίου, το οποίο πέρυσι λειτούργησε πολύ καλά και συμπλήρωσε λέγοντας ότι πρόθεση της ελληνικής πλευράς είναι να υπάρξει συνέχισή του και φέτος.

Ακόμη οι δύο υπουργοί συζήτησαν την πρόθεση του ελληνικού υπουργείου Τουρισμού να ανοίξει γραφείο πληροφοριών στην Κωνσταντινούπολη, προκειμένου, όπως είπε η υπουργός, να ενημερωθούν περισσότεροι Τούρκοι για τον ελληνικό τουρισμό.

Τέλος ιδιαίτερη σημασία δόθηκε στο ελληνοτουρκικό φόρουμ για τον τουρισμό, το οποίο, όπως είπε η κ. Κεφαλογιάννη, πρέπει να γίνει πάλι στην Ελλάδα και για το λόγο αυτό θα υπάρξουν συναντήσεις της με τον τούρκο ομόλογο της.

Χρονιά-ρεκόρ για τον τουρισμό το 2013

Αύξηση 13% των αφίξεων τον Σεπτέμβριο του 2013, σε σχέση με τον Σεπτέμβριο του 2012 και συνολική αύξηση αφίξεων εννεαμήνου 2013 στο 10,23% ανακοίνωσε ο ΣΕΤΕ, με βάση τα προσωρινά στοιχεία των κυριότερων αεροδρομίων της χώρας, σχετικά με τις διεθνείς τουριστικές αφίξεις,

Τα στοιχεία αυτά επιβεβαιώνουν τις εκτιμήσεις για χρονιά-ρεκόρ 17,5 εκατομμυρίων διεθνών αφίξεων, αλλά και 11,5 δισ. ευρώ άμεσων εσόδων.

Τονίζεται ότι στο σύνολο του εννεαμήνου όλα τα κύρια αεροδρόμια, εκτός από αυτό της Σάμου, κινήθηκαν ανοδικά, ενδεικτικό της καλής χρονιάς που είναι το 2013 για τον ελληνικό τουρισμό που θα κλείσει με ρεκόρ αφίξεων αλλά και εσόδων για την ελληνική οικονομία.

in.gr, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ