Οκτώ άξονες προκειμένου οι εξαγωγές ελληνικών προϊόντων προς την Ρωσία να γίνονται ταχύτερα, ασφαλέστερα και με χαμηλότερο κόστος πρότεινε την Δευτέρα ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας φορτηγών Αυτοκινητιστών Ελλάδος (ΟΦΑΕ), κ. Απόστολος Κενανίδης, μιλώντας σε ημερίδα για τις εμπορικές σχέσεις Ελλάδος – Ρωσίας, που διοργάνωσε το Ελληνορωσικό Επιμελητήριο, σε συνεργασία με με τον Σύνδεσμο Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος και τον Ελληνικό Επιμελητηριακό Σύνδεσμο Μεταφορών στην Θεσσαλονίκη.

Ο πρόεδρος της ΟΦΑΕ τόνισε οι εμπορικές σχέσεις των δύο χωρών εισέρχονται σε μία νέα εποχή και πρότεινε να γίνει ταχύτερη και απλούστερη η διαδικασία χορήγησης ρωσικής visa σε Έλληνες οδηγούς. Σήμερα αυτή η διαδικασία διαρκεί μέχρι και δεκαπέντε μέρες, με αποτέλεσμα την αποθάρρυνση των εξαγωγικών δραστηριοτήτων και την καθυστέρηση των δρομολογίων, ενώ είναι αδύνατον να εκτελεστούν έκτακτα δρομολόγια.

Επίσης, εισηγήθηκε να υπάρξει βελτίωση των οδικών υποδομών για την ταχύτητα του χρόνου εκτέλεσης των δρομολογίων από Ελλάδα προς Ρωσία, αλλά και αποκατάσταση της δυνατότητας διέλευσης μέσω της Λευκορωσίας.

Ακόμη, ζήτησε την απλοποίηση από ρωσικής πλευράς των διαδικασιών πιστοποίησης των ελληνικών αγροτικών προϊόντων στη Ρωσία, αλλά και τη θέσπιση κινήτρων για την έμφορτη επιστροφή των ελληνικών φορτηγών από τη Ρωσία, με την ανάπτυξη διαμεταφορικών δραστηριοτήτων και την αντιστοίχηση εισαγωγικών και εξαγωγικών δραστηριοτήτων. Επίσης, τόνισε την ανάγκη μέριμνας για την απλοποίηση των ρωσικών τελωνειακών διατυπώσεων αλλά και του ελέγχου των παράνομων μεταφορών εμπορευμάτων.

tovima.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook