Από την Άνοιξη του 2015 στις θάλασσες θα πλέει το μεγαλύτερο κρουαζιερόπλοιο στον κόσμο. Η βρετανική εταιρεία P&O Cruise δημιουργεί το πλοίο «Britannia», το οποίο έχει μήκος 329,8 μέτρα ή αλλιώς έξι μέτρα περισσότερα από το ύψος του Πύργου του Άιφελ!

Η P&O επένδυσε 559 εκατ. ευρώ για το τεράστιο κρουαζιερόπλοιο, το οποίο θα μπορεί να μεταφέρει 4.300 επιβάτες και 1.350 προσωπικό. Επίσης, σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας, θα έχει 13 μπαρ, 13 εστιατόρια καθώς και 15 καταστρώματα για τους επιβάτες. Σύμφωνα με τους κατασκευαστές του, το προτέρημά του είναι ότι είναι το «πιο πράσινο» κρουαζιερόπλοιο αυτού του μεγέθους, ενώ θα έχει τις περισσότερες μονόκλινες καμπίνες από κάθε άλλο πλοίο.

«Θα είναι μοντέρνο και κλασσικό, ένα πλοίο από το μέλλον για τις επόμενες γενιές, το οποίο θα προσφέρει ένα μοναδικό ταξίδι στη θάλασσα, ανθεκτικό στο χρόνο και με σύγχρονο περιβάλλον», είπε με ενθουσιασμό ο διευθύνων σύμβουλος της P&O Cruises, Ντέιβιντ Ντινγκλ.

Το βάρος του «Britannia» θα ξεπερνά τους 141.000 τόνους. Τα κυβικά του μέτρα θα είναι κατά 21,5% μεγαλύτερα των άλλων τεράστιων κρουαζιερόπλοιων της εταιρείας Azura και Ventura, κάνοντάς το, το μεγαλύτερο στον κόσμο. Ο σχεδιασμός του έχει γίνει με βάση το «Royal Princess», ένα νεότευκτο κρουαζιερόπλοιο (Ιούνιος 2013), το οποίο στις 2 Ιουλίου πραγματοποίησε την πρώτη του επίσκεψη στο λιμάνι του Πειραιά.

Συγκρίνοντάς το με το «Royal Princess», οι επιβάτες θα έχουν περισσότερο «προσωπικό χώρο» κατά 16%. Επίσης μέρη όπως bars, θέατρα, εστιατόρια και spa θα είναι εύκολο να τα βρει κανείς -σύμφωνα με την εταιρεία- ενώ οι καμπίνες θα έχουν δικιές τους τουαλέτες και μικρά μπαλκονάκια.

Περισσότερες λεπτομέρειες για τα ρεκόρ που θα σπάσει το πλοίο θα βγαίνουν στο φως της δημοσιότητας σταδιακά με σειρά ανακοινώσεων, σε διάστημα 18 μηνών, μέχρι να μπει στη θάλασσα, την Άνοιξη του 2015.

Όμως, μέσω ηλεκτρονικών υπολογιστών, το έβαλαν στη θάλασσα με ένα άκρως εντυπωσιακό αποτέλεσμα.

\"\"

\"\"

\"\"

protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook