Κατεστραμμένα παιχνίδια και απορρίμματα συνθέτουν το σκηνικό που αντικρίζουν καθημερινά δεκάδες παιδιά

Εικόνες ντροπής και εγκατάλειψης αντικρίζουν γονείς και παιδιά που επισκέπτονται την παιδική χαρά στον περιφερειακό δρόμο της πόλης, λίγα μέτρα μετά το δημοτικό στάδιο Σοχώρας. Ένας από τους ελάχιστους χώρους αναψυχής στο κέντρο του Ρεθύμνου, έχει μετατραπεί σε πάρκινγκ αυτοκινήτων, ενώ την ίδια ώρα δεξιά και αριστερά βρίσκονται πεταμένα πλαστικά και γυάλινα μπουκάλια, χάρτινα κουτιά, σπασμένες γλάστρες και κάθε λογής σκουπίδια.

Τα λίγα παιχνίδια που έχουν απομείνει είτε είναι κατεστραμμένα, είτε τα παιδιά δεν έχουν πρόσβαση σε αυτά εξαιτίας των σταθμευμένων αυτοκινήτων. Η κατάσταση που επικρατεί στην παιδική χαρά, έχει προκαλέσει την αγανάκτηση των γονιών και των κατοίκων της περιοχής, οι οποίοι διαμαρτύρονται έντονα και ζητούν να γίνουν άμεσα παρεμβάσεις για την προστασία και την αναβάθμιση του χώρου, στον οποίο παίζουν καθημερινά αρκετά παιδιά που ζουν κυρίως στην παλιά πόλη.

Λίγα μέτρα από την παιδική χαρά υπάρχει υπαίθριος χώρος ο οποίος χρησιμοποιείται σαν πάρκινγκ, ωστόσο ορισμένοι ασυνείδητοι οδηγοί όταν δεν βρίσκουν κενές θέσεις επιλέγουν να σταθμεύσουν τα οχήματά τους ακριβώς δίπλα στα παιχνίδια. Η απροσεξία τους, μάλιστα, κατά την είσοδο και έξοδο από το χώρο έχει οδηγήσει σε μικρής έκτασης ατυχήματα, τα οποία έχουν σαν αποτέλεσμα να καταστραφούν παιχνίδια, όπως η τσουλήθρα που αυτή τη στιγμή δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί.

«Μπαίνουν και παρκάρουν όπου βρίσκουν. Δεν προσέχουν, χτυπάνε με τα αυτοκίνητα τα παιχνίδια και το απόγευμα τα παιδιά τα βρίσκουν χαλασμένα» ανέφερε στα «Ρ.Ν.» κάτοικος της περιοχής.

Ένας άλλος επισημαίνει την ανάγκη περίφραξης του χώρου: «Θα πρέπει ο χώρος της παιδικής χαράς να αποκλειστεί από το υπόλοιπο πάρκινγκ. Να γίνει κάποιου είδους περίφραξη ώστε αφενός τα παιδιά να παίζουν με ασφάλεια και αφετέρου να μην καταστρέφονται τα παιχνίδια. Αυτή η εικόνα δεν μας τιμά. Εδώ, εκτός από τα δικά μας παιδιά, το καλοκαίρι περνούν την ώρα τους στην παιδική χαρά και πολλά παιδιά τουριστών που κάνουν τις διακοπές τους στο Ρέθυμνο».

Οι γονείς και οι κάτοικοι μιλούν για εγκατάλειψη του συγκεκριμένου χώρου, αφού διαρκώς υπάρχουν πεταμένα σκουπίδια και διάφορα αντικείμενα των γύρω καταστημάτων. Παράλληλα, τα χόρτα από το έδαφος έχουν αναπτυχθεί σε τέτοιο ύψος που καθίσταται αδύνατο να καθίσει κάποιος στα παγκάκια ή να χρησιμοποιήσει τα παιχνίδια.

Πάντως, επειδή κι άλλες φορές στο παρελθόν έχει δημιουργηθεί πρόβλημα στο συγκεκριμένο σημείο του περιφερειακού δρόμου και έχει επιλυθεί άμεσα από την Υπηρεσία Καθαριότητας και την Τεχνική Υπηρεσία του δήμου, υπάρχει η αισιοδοξία ότι οι αρμόδιοι θα επιληφθούν άμεσα και του συγκεκριμένου ζητήματος, ώστε τα παιδιά να συνεχίσουν να παίζουν με ασφάλεια και σε κατάλληλα παιχνίδια.

Rethnea.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook