Τα δρακόντεια μέτρα ασφαλείας που θα ληφθούν στην Κρήτη και ειδικά στα Χανιά, κατά την κορύφωση των εκδηλώσεων για την 70η επέτειο από την Μάχη της Κρήτης, στην διάρκεια των οποίων την Μ.Βρεττανία θα εκπροσωπεί ο εξάδελφος της Βασίλισσας της Αγγλίας, πρίγκιπας Richard , Δούκας του Gloucester (Γκλόστερ), συζητήθηκαν στην διάρκεια της σημερινής πρώτης συνάντησης του Επιθεωρητή της Μητροπολιτικής Αστυνομίας της Μ.Βρεττανίας κ. John Smyth με τον Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή Κρήτης κ.Μανώλη Παραβολιδάκη.

Στην συνάντηση παρέστη και ο απεσταλμένος της πρεσβείας της Μ.Βρεττανίας στην Αθήνα κ.Λάμπρος Κοτσώνης, ενώ θα ακολουθήσει σύντομα νέα ευρεία σύσκεψη με αξιωματούχους της Μητροπολιτικής Αστυνομίας της Μ.Βρεττανίας και επιτελείς της ΕΛ.ΑΣ. στην Κρήτη, προκειμένου να καθοριστούν επακριβώς τα μέτρα ασφαλείας αλλά και να ειδικευτούν βάση του προγράμματος του πρίγκιπα Richard.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Flashnews.gr, tο πρωί της Τετάρτης (27/4) ο κ.John Smyth επισκέφθηκε τον λόφο της Συκολιάς, το φρούριο Φιρκά και άλλους χώρους των Χανίων όπου θα πραγματοποιηθούν εκδηλώσεις με την παρουσία του πρίγκιπα Richard.

Όπως είχε δημοσιεύσει αποκλειστικά το Flashnews.gr από τις 2/3, ο 67χρονος Δούκας του Gloucester, που αναμένεται στα Χανιά κατά την κορύφωση των εκδηλώσεων το τριήμερο 20-22 Μαΐου , βρίσκεται στην 20η θέση της διαδοχής του θρόνου της Αγγλίας και είναι πρώτος εξάδελφος της σημερινής Βασίλισσας Ελισάβετ Β’, την οποία και εκπροσωπεί σε δημόσιες επίσημες εκδηλώσεις.

Ο πρίγκιπας Richard, είναι ο νεώτερος εγγονός του Βασιλιά της Αγγλίας Γεώργιου του 5ου και της Βασίλισσας Μαρίας και ο αρχαιότερος εγγονός της Βασίλισσας Βικτωρίας και του Πρίγκιπα Αλβέρτου, ενώ κατοικεί στο παλάτι του Κένσιγκτον στο Λονδίνο.

Ο Δούκας του Gloucester έχει σπουδάσει αρχιτεκτονική και είναι εταιρικό μέλος του Βασιλικού Ινστιτούτου Βρετανικής Αρχιτεκτονικής, κάτι που παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον καθώς , ως γνωστόν, τα Χανιά έχουν χαρακτηριστεί ως πόλη της αρχιτεκτονικής και αποτελούν την έδρα του Κέντρου Αρχιτεκτονικής της Μεσογείου.

Υπενθυμίζεται πως οι φετινές επετειακές εκδηλώσεις για την 70η επέτειο από την Μάχη της Κρήτης θα είναι τελείως ξεχωριστές λόγω και της μεγάλης σημασίας που δίνουν οι συμμαχικές χώρες, αφού θα είναι και οι τελευταίες εκδηλώσεις οργανωμένης παρουσίας και συμμετοχής των βετεράνων της Μάχης , οι περισσότεροι εκ των οποίων είναι άνω των 90 ετών.

Από Ελληνικής πλευράς έχουν προσκληθεί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ.Κάρολος Παπούλιας και ο Πρωθυπουργός κ.Γιώργος Παπανδρέου χωρίς – έως τώρα – να έχει γίνει γνωστό το ποιος θα παρευρεθεί.

Πάντως έχει γίνει γνωστό πως εκ μέρους της Νέας Ζηλανδίας θα παραστεί ο υπουργός Άμυνας επικεφαλής ομάδας βετεράνων, ενώ επικεφαλής της αυστραλιανής αντιπροσωπείας βετεράνων θα είναι ο Ομοσπονδιακός υπουργός Υποθέσεων Βετεράνων Στρατιωτών κ. Γουόρεν Σνόουντον, ενώ την αποστολή θα συμπληρώνουν άλλοι δέκα υπουργοί και βουλευτές, στην πλειοψηφία τους ομογενείς.

Flashnews.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook