Κλιμάκιο αιρετών και υπηρεσιακών με επικεφαλής τη Δήμαρχο Φαιστού κ. Πετρακογιώργη, επισκέφτηκαν την περιοχή του Αντισκαρίου, ώστε να διαπιστώσουν από κοντά την πορεία των αντιπλημμυρικών έργων για την οχύρωση της περιοχής ενόψει των πρώτων βροχοπτώσεων.

Στο σημείο όπου έχουν γίνει παρεμβάσεις, υπάλληλοι της Περιφέρειας και του Δήμου είχαν την ευκαιρία να ενημερώσουν τη Δήμαρχο για τις καίριες παρεμβάσεις που έχουν γίνει αλλά και τους τρόπους αντιμετώπισης ακραίων έκτακτων καιρικών φαινομένων στις πληγείσες περιοχές, έπειτα από τις συντονισμένες ενέργειες-προτάσεις και αυτοψίες στην περιοχή εξειδικευμένης ομάδας μηχανικών του ΤΕΕ/ ΤΑΚ, καθώς και υπάλληλους της Περιφέρειας Κρήτης και του Δήμου Φαιστού, οι οποίοι συνεχίζουν τις προσπάθειες για «θωράκιση» των πληγέντων περιοχών από πιθανές πλημμύρες.

Η Δήμαρχος Φαιστού, ευχαρίστησε ιδιαίτερα τον Περιφερειάρχη Κρήτης κ. Αρναουτάκη και τον Αντιπεριφερειάρχη Ηρακλείου κ. Κουκιαδάκη για την αγαστή συνεργασία που είχαν από την πρώτη στιγμή, αλλά και τους κατοίκους της περιοχής που προσφέρονται, εθελοντικά και βοηθούν, στην υλοποίηση των εργασιών, ενώ ενημέρωσε τους κατοίκους για την επιτυχή προσπάθεια χρηματοδότησης των έργων, στην περιοχή σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κρήτης αλλά και τις ενέργειες που έχουν πραγματοποιηθεί ώστε να επιστραφεί επιτέλους το ΦΠΑ σε όσους επλήγησαν από την πυρκαγιά και στο σύνολο των δικαιούχων της περιοχής του Δήμου Φαιστού.