Το πιο hot όνομα (γιατί ανάβει φωτιές ίδιες με εκείνο του Αναστόπουλου) για τον πάγκο του ΟΦΗ είναι αυτή την ώρα ο Ν. Νιόπλιας. Ένα πρόσωπο που έχει συνδεθεί άμεσα με την νεότερη ιστορία της ομάδας, αλλά έχει διχάσει τον κόσμο κι άλλες φορές στο παρελθόν.

Γύρω όμως από τον Νιόπλια συντηρείται ένας …αστικός μύθος στον οποίο οφείλω να σταθώ.

Τι λέει αυτός; Πως ο Νιόπλιας λατρεύει το χρήμα, το βάζει πάνω απ\’ όλα. Μύθος.

Όσοι γνωρίζουν τον Κόκο ξέρουν πως ο Μακεδόνας τεχνικός ΔΕΝ λατρεύει το χρήμα, αλλά το σέβεται. Έχει τεράστια διαφορά. Τα χρήματα που έβγαλε από το ποδόσφαιρο(τα οποία δεν ήταν τόσο πολλά) τα επένδυσε και τα πολλαπλασίασε, σε αντίθεση με άλλους (πρώην) συναδέλφους του που έβγαλαν πολλά περισσότερα αλλά έχουν μείνει άφραγκοι, γιατί δεν τα σεβάστηκαν. Γιατί τον κατηγορούν λοιπόν; Επειδή δεν έφαγε τα λεφτά του στο στοίχημα και το καζίνο;

Ο… large Νιόπλιας και οι πιτσιρικάδες της Εθνικής

Οι (τότε) πιτσιρικάδες των Εθνικών Ομάδων που προπονούσε διηγούνται ακόμα ιστορίες για το πόσο large (ναι καλά διαβάζετε) ήταν ο Νιόπλιας. Η Εθνική δίνει κρίσιμο αγώνα στο εξωτερικό.

Ένας από τους διεθνείς (νεαρός τότε, σήμερα καταξιωμένος με σπουδαία καριέρα) βλέπει στο ξενοδοχείο ένα σταθερό τηλέφωνο ξέμπαρκο σε έναν διάδρομο. Υποθέτει πως βρήκε… φλέβα χρυσού. Αρχίζει λοιπόν να παίρνει τους πάντες στην Ελλάδα. Την κοπέλα του, τους γονείς του, τους πάντες! Μετά το λέει και στους συμπαίχτες του. Οι περισσότεροι κάνουν το ίδιο.

Την επόμενη ημέρα (ημέρα του αγώνα) οι άνθρωποι του ξενοδοχείου διαπιστώνουν τι έχει συμβεί και βλέπουν πως όλες οι κλήσεις έχουν γίνει στην Ελλάδα.

Φτάνει η λυπητερή στον παράγοντα της ΕΠΟ που συνόδευε την αποστολή. Μπαίνει εκείνος έτοιμος να εκραγεί στην αίθουσα που πραγματοποιούσε ομιλία ο Νιόπλιας, διακόπτει και αρχίζει την επίθεση στους διεθνείς.

\”Ξέρετε πόσα φάγατε ρε; 5000 ευρώ σε κλήσεις! Εσείς θα τα πληρώσετε, δεν τα πληρώνει η ΕΠΟ είπε ο πρόεδρος\”

Ο Κόκος \”παγώνει\” αρχικά, αλλά στη συνέχεια εξαπολύει επίθεση στον παράγοντα, τον βγάζει κλοτσηδόν από την αίθουσα και του δίνει την χρυσή πιστωτική του κάρτα για να χρεωθούν εκεί όλα τα χρήματα. \”Μην ξαναενοχλήσετε τα παιδιά πριν από παιχνίδι\” λέει και κλείνει την πόρτα.

Ποιος μπορεί να πει σε αυτά τα παιδιά πως ο Νιόπλιας είναι τσιγκούνης και θα το πιστέψει; Από τότε όλοι αυτοί, οι περισσότεροι σήμερα καταξιωμένοι και με γεμάτες τσέπες, πίνουν νερό στο όνομα του.

Άλλωστε οι ίδιοι λένε πως πάντα όταν γυρνούσαν από ταξίδι, εκείνος επέστρεφε φορτωμένος με ακριβά δώρα στην οικογένεια του.

Ο Νιόπλιας μπορεί να είναι μέτριος προπονητής, (σίγουρα) φιλόδοξος μέχρι εκεί που δεν πάει, να σέβεται τα χρήματα που έβγαλε παίζοντας 20 χρόνια μπάλα, όμως τσιγκούνης δεν είναι. Για να ξέρουμε τι λέμε.

Μανόλης Αλεξάκης

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook