Κατά την επίσκεψη στο Αντισκάρι, η Δήμαρχος Φαιστού κ. Πετρακογιώργη, συνοδευόμενη από τον Πρόεδρο του Δ.Σ Φαιστού καθώς και Αντιδημάρχους, παρέδωσαν στις κατοίκους της τοπικής κοινότητας τα αποτελέσματα των εξετάσεων που έκαναν το προηγούμενο διάστημα, όταν ο Δήμος Φαιστού φιλοξένησε, για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, την Κινητή Μονάδα Μαστογραφίας της Περιφέρειας Κρήτης με σκοπό την πρόληψη και την προαγωγή της υγείας στις γυναίκες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, η Κινητή Μονάδα της Περιφέρειας έχει συμβάλει τα μέγιστα στον τομέα της πρόληψης του καρκίνου του μαστού σε όλη την Κρήτη και ιδιαίτερα στις απομακρυσμένες περιοχές που οι γυναίκες δύσκολα έχουν πρόσβαση στις μονάδες υγείας.

Στο Δήμο Φαιστού, αξίζει να σημειωθεί ότι εξετάστηκαν περισσότερες από 500 γυναίκες κατά τα δύο τελευταία χρόνια που επισκέφτηκε η μονάδα την περιοχή.

Η δήμαρχος Φαιστού Μαρία Πετρακογιώργη-Ανυφαντάκη, αφού παραδόθηκαν τα αποτελέσματα των εξετάσεων, δήλωσε σχετικά: «Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλες τις εξεταζόμενες που συμμετείχαν και υποστήριξαν για δεύτερη χρονιά τη δράση της Κινητής Μονάδας Μαστογραφίας της Περιφέρειας Κρήτης.

Η συμμετοχή τους μας δίνει ώθηση να συνεχίσουμε την κοινή προσπάθεια και να μπορέσουμε να συμβάλλουμε στην πρόληψη μιας αρρώστιας που μαστίζει το γυναικείο πληθυσμό.

Για μια ακόμα φορά, να ευχαριστήσω την Περιφέρεια Κρήτης και ιδιαίτερα τον Πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου κ. Πιτσούλη Γιώργο για την ευγενική παραχώρηση της Κινητής Μονάδας Μαστογραφίας, καθώς και τους εθελοντές γιατρούς του Βενιζέλειου Νοσοκομείου και το προσωπικό της μονάδας για την πολύτιμη βοήθεια τους».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook