Διαχωρίζει τη θέση της η Ομοσπονδία των Πρατηριούχων (ΠΟΠΕΚ) από την απόφαση της Ομοσπονδίας Βενζινοπωλών (ΟΒΕ) να απέχει από τη διανομή του πετρελαίου θέρμανσης.

Η ΠΟΠΕΚ χαρακτηρίζει την απόφαση της ΟΒΕ ανεξήγητη και ακατανόητη, ενώ εγκαλεί το υπουργείο Οικονομικών για ανεξήγητη καθυστέρηση στον καθορισμό των προϋποθέσεων με τις οποίες θα ξεκινήσει η διάθεση πετρελαίου θέρμανσης στις 15 Οκτωβρίου.

Παράλληλα τάσσεται υπέρ της μείωσης του φόρου κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης ώστε η τιμή λιανικής να διαμορφωθεί σε προσιτά επίπεδα.

«Αν και γνωρίζει πολύ καλά ο κύριος υπουργός των Οικονομικών την αποτυχία του μέτρου της εξίσωσης του Ε.Φ.Κ του πετρελαίου θέρμανσης μ' αυτόν του κίνησης:

α) ως προς την απώλεια δημοσίων εσόδων άνω των τριακοσίων εκατομμυρίων ευρώ (300.000.000),

β) της μόλυνσης του περιβάλλοντος, από την καύση κάθε είδους υλικού και των επιπτώσεων στην υγεία των πολιτών

γ) της οικονομικής αδυναμίας των καταναλωτών (πτώση τζίρου 70%) να αγοράσουν το ακριβό πετρέλαιο θέρμανσης, περιμένοντας κάποιες κοινωνικές ομάδες να εισπράξουν την πενιχρή επιδότηση, εφ' όσον έχουν γνώσεις πληροφορικής για να υποβάλουν σχετικές αιτήσεις στην Γ.Γ.Π.Σ.

δ) τις καταστροφικές οικονομικές επιπτώσεις σε όλες τις επιχειρήσεις που διακινούν και διαθέτουν πετρέλαιο θέρμανσης, παρ'όλα αυτά το Υπ. Οικονομικών επεξεργάζεται το ίδιο αποτυχημένο σενάριο», καταλήγει η Ομοσπονδία.

newpost.gr