Εκπνέει το πρωί της Τετάρτης η προθεσμία που είχε δοθεί στα οκτώ πανεπιστήμια, προκειμένου να αποστείλουν στον ΑΣΕΠ τα στοιχεία για τη διαθεσιμότητα των διοικητικών τους υπαλλήλων, με αποτέλεσμα ο χώρος της ανώτατης εκπαίδευσης να βρίσκεται μπροστά στο ενδεχόμενο επέμβασης των εισαγγελικών αρχών στα ιδρύματα αυτά.
Από τη στιγμή που έχει σταλεί σχετική εισαγγελική παραγγελία στα πανεπιστήμια Αθηνών, Θεσσαλονίκης, Πατρών, Κρήτης, Ιωαννίνων και Θεσσαλίας, που έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα της διαθεσιμότητας, εάν έως την Τετάρτη δεν δοθούν τα στοιχεία, οι εισαγγελικές αρχές θα κινήσουν την αυτόφωρη διαδικασία κατά των διευθυντών διοικητικών υπηρεσιών των οκτώ ιδρυμάτων για παράβαση καθήκοντος. 
Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, ευθύνη φέρουν και οι πρυτάνεις των πανεπιστημίων, καθώς έπρεπε να έχουν ορίσει προσωπικό ασφαλείας (στα πανεπιστήμια Αθηνών και Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο έχει δοθεί σχετική εντολή).
Την ίδια ώρα, πηγές αναφέρουν πως οι διοικήσεις των πανεπιστημίων που επικαλούνται καταλήψεις στις διοικητικές υπηρεσίες τους, έπρεπε να έχουν εφαρμόσει τον νόμο για να λήξουν ή να έχουν προσφύγει στην δικαιοσύνη με αίτημα να κηρυχθούν οι απεργίες αυτές παράνομες και καταχρηστικές.
Πάντως, μέχρι σήμερα κανένα από τα οκτώ ΑΕΙ δεν έχει στείλει τα στοιχεία με τα προσόντα όλων των διοικητικών υπαλλήλων που κατέχουν θέσεις σε κλάδους που καταργούνται, ώστε να γίνει η μοριοδότησή τους και να επιλεγούν οι 1.349 υπάλληλοι που θα τεθούν σε διαθεσιμότητα.

newpost.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook