Οι βροχοπτώσεις στην Κρήτη , τον φετινό Χειμώνα, μπορεί να ήταν άφθονες, αλλά οι συνεχώς αυξανόμενες ανάγκες νερού στην διάρκεια του καλοκαιριού (λόγω αρδεύσεων και τουρισμού) επιβάλλουν την υλοποίηση έργων με τα οποία θα εξασφαλιστούν αυτά τα νερά.

Στο πλαίσιο αυτό , δόθηκε άδεια από τον Γ.Γ. της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης κ.Θανάση Καρούντζο, για την διάνοιξη νέας γεώτρησης σε βάθος 350 μέτρων σε δημοτική έκταση στην θέση Βασιλιανά της τοπικής κοινότητας Καρών Κολυμπαρίου.

Όπως δήλωσε στο Flashnews.gr ο δήμαρχος Πλατανιά κ. Γιάννης Μαλανδράκης « η γεώτρηση είχε προωθηθεί από την προηγούμενη δημοτική αρχή Κολυμπαρίου και εμείς επιμείναμε να δοθεί η έγκριση για να γίνει. Μετά την έγκρισή της από τον κ.Καρούντζο εμείς θα την προχωρήσουμε και πρέπει να βρούμε άμεσα λύση στην διασύνδεση με το υφιστάμενο αρδευτικό δίκτυο».

Όπως τονίζει ο κ.Μαλανδράκης η συγκεκριμένη γεώτρηση «θα δώσει μιαν ανάσα στους αγρότες της περιοχής που αντιμετώπιζαν μεγάλο πρόβλημα με την λειψυδρία και αυτό έμμεσα ευνοεί και την ύδρευση καθώς λιγότερες ποσότητες νερού ύδρευσης θα πηγαίνουν στα αρδευτικά δίκτυα.»

Στο μεταξύ προωθείται μια ακόμη γεώτρηση στην περιοχή του Κυπάρισσου, ενώ είναι σε εκκρεμότητα και το θέμα δύο γεωτρήσεων στα Μυλωνιανά για να εξυπηρετηθεί ο δήμος Πλατανιά με νερό ύδρευσης, λόγω των αυξημένων αναγκών της τουριστικής περιόδου.

Ήδη έχει γίνει ο διαγωνισμός από τον ΟΑΔΥΚ αλλά δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμη η διαδικασία των γεωτρήσεων.

Flashnews.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook