Στην αξιοποίηση της δημόσιας γης που έχει περάσει στην περιουσία του ΤΑΙΠΕΔ στηρίζεται το νέο «αναπτυξιακό πρότυπο» της κυβέρνησης σύμφωνα με όσα ανέφερε ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας στη Βουλή. 
Απαντώντας δε σε σχετικές ερωτήσεις ανέφερε ότι το υπουργείο δεν έχει σκεφτεί να στραφεί σε ομόλογα με ρήτρα γης, τόνισε όμως ότι θα το κάνει θυμίζοντας τα γαλλικά ομόλογα Μπαλαντίρ.
Ο υπουργός μιλώντας στην επιτροπή Οικονομικών που συνεδρίασε προκειμένου να εγκρίνει τον νέο πρόεδρο του ΤΑΙΠΕΔ, είπε: «Σε μεγάλο βαθμό το αναπτυξιακό πρότυπο που επιδιώκουμε για να λύσουμε το πρόβλημα του δημόσιου εξαρτάται από την χρησιμοποίηση της αναξιοποίητης γης που έχουμε στην διάθεσή μας».
Πρόσθεσε ότι πάνω από το 80% της περιουσίας του ΤΑΙΠΕΔ αφορά σε αναξιοποίητη γη υποστηρίζοντας ότι αυτό «αποτελεί την μεγάλη μας ευκαιρία, τη λύση που έχουμε στα χέρια μας», ενώ σημείωσε ότι με τον νέο πρόεδρο του ΤΑΙΠΕΔ Κωνσταντίνο Μανιατόπουλο θα επιχειρήσουν να λύσουν άμεσα όλα τα ζητήματα προκειμένου να προχωρήσουν οι ιδιωτικοποιήσεις. Τέλος επεσήμανε για μια ακόμα φορά «αναφορικά με τα νερά δεν πουλάμε τις πλουτοπαραγωγικές πηγές ούτε και τις δομές.

Εγκρίθηκε από την επιτροπή ο διορισμός του Μανιατόπουλου στο ΤΑΙΠΕΔ

Από την πλευρά του ο κ. Μανιατόπουλος παραδέχθηκε ότι το έργο του στο ΤΑΙΠΕΔ είναι εξαιρετικά δύσκολο και πως εξαρτάται «από τις συνθήκες που επικρατούν στην αγορά. Θαυματοποιοί δεν υπάρχουν…».
Να σημειωθεί ότι υπέρ του διορισμού του κ. Μανιατόπουλου ψήφισαν ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, λευκό δήλωσε η ΔΗΜΑΡ ενώ καταψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝ.ΕΛΛ, Χρυσή Αυγή και ΚΚΕ.
protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook