Σε μπαλάκι του πινγκ πονγκ έχει μετατραπεί το Προεδρικό Διάταγμα για τις μεταθέσεις των υπεράριθμων εκπαιδευτικών των δημοσίων σχολείων, καθώς για τρίτη φορά ο υπουργός Παιδείας Κ. Αρβανιτόπουλος το κατέθεσε στο Συμβούλιο της Επικρατείας για νομοπαρασκευαστική επεξεργασία.
Το επίμαχο σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος για τις μεταθέσεις των υπεράριθμων εκπαιδευτικών της δημόσιας πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, πρώτη φορά κατατέθηκε στο Ε΄ Τμήμα του ΣτΕ για νομοπαρασκευαστική επεξεργασία στις 22 Απριλίου 2013. 
Ενώ οι σύμβουλοι Επικρατείας είχαν προγραμματίσει να το συζητήσουν κεκλεισμένων των θυρών, ο κ. Αρβανιτόπουλος στις 13 Μαΐου 2013 με επιστολή του ζήτησε την ανάκληση του εν λόγω διατάγματος, προκειμένου να κάνει διορθώσεις. 
Την επόμενη ημέρα το διάταγμα επανακατατέθηκε με ορισμένες τροποποιήσεις, οι οποίες είχαν χαρακτηριστεί τότε ευνοϊκές για τους εκπαιδευτικούς. 
Το Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο στις 3 Ιουνίου 2013 έκρινε νόμιμο το επίμαχο σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος, έκανε ορισμένες νομοτεχνικού περιεχομένου παρατηρήσεις και διαβίβασε στο υπουργείο Παιδείας την υπ΄ αριθμ. 151/2013 γνωμοδότησή του.
Εξήντα οκτώ ημέρες μετά το υπουργείο Παιδείας, χωρίς αλλαγές στο περιεχόμενό του, επανακατέθεσε στο ΣτΕ το σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος για νέα, δεύτερη, επεξεργασία.
protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook