Τρεις Νιγηριανοί που κατηγορούνταν για την απαγωγή ενός παιδιού σήμερα στην πρωτεύουσα της Γουινέας Μπισάου, λιντσαρίστηκαν από ένα εξαγριωμένο πλήθος ανθρώπων όπως έγινε γνωστό από νοσοκομειακή πηγή.

Μετά την εξαφάνιση ενός μικρού κοριτσιού, νωρίς το πρωί, διαδόθηκε πολύ γρήγορα η φήμη ότι είχε απαχθεί από Νιγηριανούς.

Οι τρεις άνδρες βρήκαν το θάνατο στα χέρια των εξαγριωμένων κατοίκων, παρά τις προσπάθειες της τοπικής αστυνομίας να τους γλιτώσει από το πλήθος.

Ένας δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου που βρισκόταν στην περιοχή είπε ότι είδε τα πτώματα δύο ανδρών στο νεκροτομείο της πόλης.

Εκατοντάδες άνθρωποι, στην πλειονότητά τους νέοι οπλισμένοι με πέτρες και μπουκάλια, επιτέθηκαν σε ένα περιπολικό όπου βρισκόταν ένας από τους φερόμενους ως απαγωγείς του παιδιού. Κατάφεραν να τον βγάλουν από το όχημα και τον ξυλοκόπησαν μέχρι θανάτου, μπροστά στα μάτια των αστυνομικών.

\”Θάνατος στους Νιγηριανούς, φτάνει πια! Έξω οι Νιγηριανοί!\”, φώναζε το πλήθος.

Οι αστυνομικοί επιχείρησαν να διαλύσουν το πλήθος με προειδοποιητικά πυρά και με δακρυγόνα, χωρίς όμως να τα καταφέρουν.

Για το λόγο αυτό κάλεσαν σε βοήθεια τον στρατό της χώρας και τους άνδρες της δύναμης της Οικονομικής Κοινότητας Δυτικοαφρικανικών Κρατών (ECOWAS) που βρίσκονται στη Γουινέα Μπισάου. Μετά την ανάπτυξή τους στο κέντρο της πρωτεύουσας, επανήλθε η ηρεμία.

Η πρεσβεία της Νιγηρίας στο Μπισάου, όπου έχουν καταφύγει πολλοί Νιγηριανοί, παραμένει περικυκλωμένη από τις δυνάμεις ασφαλείας. Τα περισσότερα καταστήματα της πόλης έκλεισαν καθώς οι έμποροι φοβήθηκαν ότι η βία θα γενικευτεί.

Τις τελευταίες δύο εβδομάδες, όπως αναφέρει το ΑΠΕ, έχουν αναφερθεί επτά απαγωγές παιδιών στη Γουινέα Μπισάου. Οι απαγωγές των παιδιών είναι το θέμα που απασχολεί την επικαιρότητα σε όλη τη χώρα και τροφοδοτεί πολλές φήμες και φόβους.

Πλέον, απαγορεύεται στα παιδιά να κυκλοφορούν ασυνόδευτα ενώ όσοι συνοδεύουν ένα παιδί και αδυνατούν να αποδείξουν ότι έχουν συγγενική σχέση μαζί του συλλαμβάνονται επί τόπου.

newsbeast.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook