Ο Παγκρήτιος Όμιλος Διάσχισης & Εξερεύνησης Φαραγγιών (Π.Ο.Ε.Φ.- www.canyon.gr) διοργανώνει την Κυριακή 13 Οκτωβρίου 2013 μονοήμερη πεζοπορική διάσχιση του φαραγγιού του Κάτω Πόρου στην περιοχή Αργυρούπολης Ρεθύμνου. 
Στην πεζοπορία μπορούν να λάβουν μέρος όλοι αρκεί να είναι υγιείς. 
Το φαράγγι του Κάτω Πόρου ή Κολλητών ξεκινά πριν το χωριό Βιλανδρέδο (υψ. 320μ.) και καταλήγει κοντά στο χωριό Κάτω Πόρος (υψ. 250μ.). Είναι ένα μικρό καταπράσινο φαράγγι γεμάτο πλατάνια και βελανιδιές. Στα τοιχώματά του δημιουργούνται σπηλαιώσεις και βραχοσκεπές με μοναδικούς χρωματισμούς. Χαρακτηριστικό του φαραγγιού το σημείο που τα τοιχώματά του στενεύουν επιβλητικά. Μετά το φαράγγι ακολουθούμε το αρχαίο λιθόστρωτο μονοπάτι που μας οδηγεί στο παραδοσιακό χωριό Κάτω Πόρος.
Στη συνέχεια θα γίνει στάση στην τοποθεσία των Πέντε Παρθένων όπου βρίσκονται ο ομώνυμος βυζαντινός ναός , πλήθος ανασκαμμένων ρωμαϊκών τάφων του οικισμού της Αρχαίας Λάππας καθώς και ένας τεράστιος πλάτανος. Μετά το φαράγγι θα γίνει στάση στην Αργυρούπολη όπου θα υπάρχει ελεύθερος χρόνος για φαγητό ή καφέ.
Αναχώρηση από το Ηράκλειο στις 8:00 (Αστόρια) το πρωί της Κυριακής. 
Επιστροφή στο Ηράκλειο περίπου 18:30 το απόγευμα.
Το κόστος συμμετοχής κατ\’ άτομο είναι 15ευρώ.
Δηλώσεις συμμετοχής και εξόφληση απαραίτητα μέχρι την Παρασκευή 11 Οκτωβρίου 2013.
Πληροφορίες – Δηλώσεις Συμμετοχής
Π.Ο.Ε.Φ. www.canyon.gr 6997090307 [email protected]
ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ: Γιάννης Μπρομοιράκης

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook