Πολλοί τις θεωρούν αντιερωτικές, άλλοι περιττές, όμως η ουσία είναι μία... 

Οι κάλτσες στο κρεβάτι ανεβάζουν τη γυναικεία λίμπιντο. Οι γυναίκες που δεν τις αποχωρίζονται ακόμα και όταν κάνουν σεξ, δε βγαίνουν χαμένες. Ίσα - ίσα.

Ολλανδική έρευνα που δημοσιεύει η βρετανική εφημερίδα «Daily Mail» δείχνει ότι οι γυναίκες που δε βγάζουν τις κάλτσες τους προτού συνερευθούν ερωτικά με το ταίρι τους λύνουν το πρόβλημα της κακής κυκλοφορίας στα κάτω άκρα και δεν προσφέρουν στο σύντροφό τους... κρύα πόδια , κάτι που συχνά τους χαλάει την όρεξη. 

Σύμφωνα με τους ερευνητές του Πανεπιστημίου του Χρόνινγκεν, το 80% των γυναικών που συμμετείχε στην έρευνα δήλωσε ότι είχε οργασμό όταν φορούσε κάλτσες κατά τη διάρκεια της ερωτικής πράξης. 

Ο επικεφαλής της μελέτης, Γκερτ Χολστεγκε, θεωρεί πως το να φοράμε κάλτσες και να έχουμε οργασμό στη διάρκεια της ερωτικής συνέρευσης έχει να κάνει με το αίσθημα ασφάλειας και την άνεση που νιώθουμε. 

«Οι περιοχές του εγκεφάλου που σχετίζονται με το άγχος και το φόβο πρέπει να απενεργοποιούνται προκειμένου μια γυναίκα να φτάσει στην κορύφωση», δήλωσε. «Το ευχάριστο περιβάλλον, όπως η σωστή θερμοκρασία, είναι σημαντικός παράγοντας ώστε μια γυναίκα να αισθανθεί ασφαλής», πρόσθεσε.

protothema.gr