Υλικά

• 1 κιλό χταπόδι
• 150 γρ. ξερό κρεμμύδι, τριμμένο στο χοντρό τρίφτη
• 60 γρ. δυόσμο
• 140 γρ. νωπό ανθότυρο (γλυκιά μυζήθρα)
• 1 αυγό
• αλεύρι (όσο σηκώσει)
• αλάτι & πιπέρι (ανάλογο)
• ελαιόλαδο για τηγάνισμα

Εκτέλεση

Αφαιρούμε το στόμα απο το χταπόδι, το ξεπλένουμε και το κόβουμε σε μικρά κομμάτια. Τα βάζουμε στο μούλτι και τα χτυπάμε για λίγο.

Δεν τα θέλουμε πολτό, αλλά μικρά μικρά κομματάκια. Στη συνέχεια το αδειάζουμε σε ένα μπώλ κια προσθέτουμε το κρεμμύδι, το δυόσμο, το ανθότυρο, το αυγό και φτιάχνουμε τη γεύση με αλατοπίπερο.

Ξεκινάμε να ζυμώνουμε προσθέτοντας σταδιακά αλεύρι μέχρι το μίγμα να αρχίζει να σφίγγει.

Ξεκουράζουμε για 30 λεπτά σε δροσερό μέρος. Βάζουμε σ’ένα τηγάνι ελαιόλαδο και μόλις ζεσταθεί με ενα κουτάλι, ρίχνουμε έναν έναν τους χταποδοκεφτέδες. Τηγανίζουμε και απο τις δυο πλευρές μέχρι να πάρουν ενα ωραίο ροδοκόκκινο χρώμα.