Συνελήφθη χθες το πρωί, σε περιοχή του Δήμου Ιεράπετρας από αστυνομικούς της Ομάδας Ειδικών Αποστολών (Ο.Ε.Α.) Κρήτης, της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λασιθίου και της Υποδιεύθυνσης Αστυνομικών Επιχειρήσεων Κρήτης, 50χρονος κάτοικος της περιοχής, για καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο συντονισμένων ενεργειών και δράσεων, αλλά και εφαρμογής ειδικού σχεδίου εξερευνήσεων των περιοχών του Νομού Λασιθίου, για την καταπολέμηση της καλλιέργειας δενδρυλλίων κάνναβης, οργανώθηκε χθες πρωινές ώρες, συντονισμένη επιχείρηση εξερεύνησης, σε περιοχές του παραπάνω Δήμου.

Στην επιχείρηση συμμετείχαν αστυνομικοί της Ομάδας Ειδικών Αποστολών (Ο.Ε.Α.) Κρήτης, της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λασιθίου, του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Αγίου Νικολάου της Αστυνομικής Υποδιεύθυνσης Ιεράπετρας, της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αγίου Νικολάου, του Τμήματος Αστυνομικών Επιχειρήσεων (Τ.Α.Ε.) Λασιθίου και του Κλιμακίου Αστυνομικών Επιχειρήσεων (Κ.Α.Ε.) Σητείας.

Κατά την διάρκεια της εξερεύνησης, εντοπίστηκε σε περιοχή του παραπάνω Δήμου, αγροτεμάχιο ιδιοκτησίας του 50χρονου στους χώρους του οποίου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά:

• (53) δενδρύλλια κάνναβης, σε διάφορα στάδια (ανάπτυξης, ανθοφορίας, αποξηραμένα).

• (1.031) γραμμάρια αποξηραμένη ακατέργαστη κάνναβη.

• (7.130) γραμμάρια τμημάτων δενδρυλλίων κάνναβης (αποξηραμένη και μη).

• (10.960) σπόροι κάνναβης.

Το προανακριτικό έργο διενεργείται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Αγίου Νικολάου, ενώ ο συλληφθείς με τη σχηματισθείσα σε βάρος του δικογραφία θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λασιθίου.