Μετά το πλιάτσικο στο πολυκατάστημα της εταιρείας Sprider Stores την Δευτέρα 1/10/2013, όπου αποφεύχθηκε με την παρέμβαση του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου αφήνοντας όμως τους 31 εργαζόμενους της εταιρείας από τη μία μέρα στην άλλη στο δρόμο.

Προσπαθώντας να διασφαλιστούν τα οφειλόμενα των εργαζομένων, το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου και οι 31 εργαζόμενοι των Sprider Stores στο Ηράκλειο κατάθεσαν σήμερα Τετάρτη 9/10/2013 ασφαλιστικά μέτρα κατά της επιχείρησης, τα οποία θα συζητηθούν στις 8 Νοεμβρίου.

Ωστόσο οι εργαζόμενοι πήραν προσωρινή διαταγή η οποία απαγορεύει κάθε νομική και πραγματική μεταβολή των κινητών και ακινήτων περιουσιακών στοιχείων της καθής και ειδικότερα την μεταφορά των εμπορευμάτων και του εξοπλισμού των καταστημάτων της καθής που βρίσκονται στο Ηράκλειο ( Λ. 62 Μαρτύρων αρ. 316 και Στέλιου Καζαντζίδη Ν. Αλικαρνασσός ).

Το Εργατικό Κέντρο σε δεύτερη φάση διεκδικεί τη συντηρητική κατάσχεση των περιουσιακών στοιχείων της εταιρείας ώστε να ικανοποιηθούν οι οικονομικές εκκρεμότητες των πρώην εργαζομένων.