Οι αποκαλύψεις για τη δράση της αυτής της εγκληματικής Ναζιστικής οργάνωσης συνεχίζονται , όπως και οι έρευνες των διωκτικών Αρχών και της δικαιοσύνης.

Οι νεοναζί έχουν σήμερα τρείς προφυλακισμένους βουλευτές ένας εκ των οποιών είναι ο Επικέφαλης του κόμματος και πολλούς υπόδικους.

Ολόκληρη η ρητορική τους, που ήταν βασισμένη στην απαξίωση του σάπιου και διεφθαρμένου πολιτικού συστήματος, έχει καταρρεύσει σαν πύργος από τραπουλόχαρτα, αφού, εκτός των δολοφονιών και των κρουσμάτων σωματικής βίας σε Έλληνες και αλλοδαπούς, μεταξύ άλλων, η δικογραφία που έχει σχηματιστεί κάνει λόγο για τα κατά περίπτωση, αδικήματα της κατάχρησης εξουσίας κατ\’ εξακολούθηση, της ψευδούς βεβαίωσης – νόθευσης κατ\’ εξακολούθηση, της λαθρεμπορίας, της παράβασης της νομοθεσίας περί όπλων και πνευματικής ιδιοκτησίας, της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες κατ\’ εξακολούθηση, της παράβασης του Εθνικού Τελωνειακού Κώδικα και της διακίνησης ναρκωτικών.

Έτσι λοιπόν όσο οι αποκαλύψεις συνεχίζονται τόσο θα εμπεδώνεται η αίσθηση ότι πρόκειται περί υποκόσμου. Και όπως εύστοχα σχολίασε ο Ευθύμης Βαρδουλάκης στην προσωπική του σελίδα στο Facebook

“Τα δε απασφαλισμένα κασιδιαροειδή με τις ροχάλες, τις σπρωξιές τις ύβρεις κλπ δεν αφήνουν καμία αμφιβολία επί αυτού.

Το παραμύθι ότι \”είμαστε ένα κόμμα σαν τα υπόλοιπα αλλά απλώς λίγο ζόρικο και αντισυστημικούλικο\” τελειώνει.

Είσαι αυτός που κυνηγάνε οι εισαγγελείς, που κατηγορείται για κακουργήματα και φτύνει τις κάμερες”

Έτσι τις τελευταίες μέρες, με αφορμή τα παραπάνω επιδιώχθηκε από πολλές πλευρές του πολιτικού φάσματος αλλά και της κοινωνίας, να συγκροτηθεί ένα πανδημοκρατικό, αντιφασιστικό, αντιρατσιστικό, αντιναζιστικό μέτωπο.

Το εγχείρημα φαίνεται να καρκινοβατεί λόγω της συμπεριφοράς ορισμένων πολιτικών δυνάμεων, όπως ο ΣΥΡΙΖΑ και οι ΑΝ.ΕΛΛ.

Η στάση και των δυο είναι ερμηνεύσιμη, κατά κύριο λόγο στοχεύουν σε μικροκομματικά οφέλη, διατηρώντας την ένταση στο πλαίσιο της αντιμνημονιακής τους τακτικής , προσδοκούν δηλαδή να εισπράξουν από την φθορά της ΧΑ, λειτουργώντας ως υποδοχείς των αγανακτισμένων που προτίμησαν ΧΑ.

Ο ΣΥΡΙΖΑ ιδιαίτερα, αρνείται το πολιτικό του παρελθόν, όταν μετά την πτώση της δικτατορίας η τότε ανανεωτική αριστερά των Κύρκου, του Δρακόπουλου και άλλων είχε ως κύριο πολιτικό στόχο, την εθνική αντιδικτατορική ενότητα.

Σήμερα που απαιτείται μια αρραγής αντιναζιστική, αντιφασιστική, αντιρατσιστική, πάνδημη ενότητα, επιχειρεί προσχηματική διαφοροποίηση.

Ο ΣΥΡΙΖΑ θέτει μαξιμαλιστικές προϋποθέσεις η προτείνει μακρόσυρτες διαδικασίες, την ίδια ώρα που οφείλει άμεσα η δημοκρατία να αφαιρέσει όπλα, μέσα και δυνατότητες που έδωσε στην Χ.Α και τώρα αυτή τα στρέφει καταχρηστικά κατά της δημοκρατικής ομαλότητας .

Η βία, ο ρατσισμός, η ξενοφοβία, η εγκληματικότητα του παρακράτους, να αφήνονται ατιμώρητα και να ερμηνεύονται όλα ως απότοκα του όποιου μνημονίου.

Ο ΣΥΡΙΖΑ αρνείται να δεχτεί το αυτονόητο, ότι η μεν οικονομική πολιτική μπορεί να μας χωρίζει, η υπεράσπιση όμως της δημοκρατίας και της νομιμότητας, πρέπει να μας ενώνει.

Δυστυχώς, δεν είναι τυχαίο ότι ορισμένοι καθηγητές πανεπιστημίου, μη εμφανιζόμενοι ως μέλη της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ που είναι, αλλά μόνο με την ιδιότητα του καθηγητού, επιχειρούν να αμφισβητήσουν τις διαδικασίες κατά του ναζιστικού εγκληματικού μορφώματος της ΧΑ.

Σε σχέση με την θεωρία των δυο άκρων, ο ΣΥΡΙΖΑ ενώ εμφανίζεται να την καταγγέλλει, στην ουσία την έχει κάνει επικοινωνιακό φλάμπουρο θεωρώντας ότι αποτελεί βούτυρο στο ψωμί της έντασης της οποίας την διατήρηση επιθυμεί και επιδιώκει.

Ετσι ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝ.ΕΛΛ αρνούνται να συνεργαστούν και να συναινέσουν στην πρόταση για αναστολή της κρατικής χρηματοδότησης και οικονομικών κομμάτων των οποίων ο επικεφαλής καθώς και το 1/3 των ηγετικών στελεχών του κατηγορούνται για βαριά εγκλήματα και κακουργηματικές πράξεις.

Μια πρωτοβουλία που εκτός από τον ισχυρό συμβολικό του χαρακτήρα της, ενσαρκώνει την πρόθεση σύσσωμου του πολιτικού κόσμου ,όλων των κομμάτων του συνταγματικού τόξου στον αγώνα για την προάσπιση της δημοκρατίας μας .

Συνιστά μια υπόθεση αξιών , θεσμών , κοινωνικής αξιοπρέπειας , συνοχής , και κράτους δικαίου .

Ας ελπίσουμε ότι στο τέλος θα επικρατήσει η λογική για το συμφέρον του τόπου και όχι οι παλαιοκομματικές αντιλήψεις με στόχο λίγα ψηφαλάκια παραπάνω .

Βασιλική Σουλαδάκη
Διεθνολόγος

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook