Ήταν όλοι τους εκεί, ήταν και ο ίδιος, από εκεί ψηλά που βρίσκεται, και χαμογελούσε σε κάποια γωνιά, βλέποντας φίλους, συμμαθητές, συμπαίκτες, συγγενείς και γενικότερα πλήθος κόσμου να βρίσκεται στα Περιβόλια για να τιμήσει τη μνήμη του.
Την Τετάρτη (09/10) το απόγευμα η Εθνική Νέων U-18 έδωσε φιλικό παιχνίδι με την ομάδα Νέων του Πλατανιά με σκοπό να τιμηθεί η μνήμη του αδικοχαμένου Ζαχαρία-Ραφαήλ Καραντωνάκη. 
Σε έναν τέτοιο αγώνα το αγωνιστικό περνάει σε δεύτερο μοίρα, αφού σημασία είχε ο σκοπός της διεξαγωγής του.
Πριν τον αγώνα τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του Ζαχαρία, ενώ οι διαιτητές και οι ποδοσφαιριστές των δύο ομάδων απόθεσαν από ένα λευκό τριαντάφυλλο στο σημείο όπου βρισκόταν η φωτογραφία του αδικοχαμένου ποδοσφαιριστή των Μικτών Ομάδων της ΕΠΣΧ και του Πλατανιά.
Για τον αγώνα η Ε.Π.Σ. Χανίων αναφέρει σχετικά:
Τη μνήμη του αδικοχαμένου ποδοσφαιριστή των Μικτών Ομάδων της Ε.Π.Σ. Χανίων και του Πλατανιά Ζαχαρία-Ραφαήλ Καραντωνάκη τίμησαν την Τετάρτη 9 Οκτωβρίου στο γήπεδο Περιβολίων, η Εθνική Νέων U-18, η Κ20 του Πλατανιά και πλήθος κόσμου που βρέθηκε στις κερκίδες.

Στο αγωνιστικό κομμάτι η Εθνική Νέων επικράτησε στη φιλική αναμέτρηση με 3-0 της ομάδας Νέων του Πλατανιά. Μόλις στο 1’ ο Πενταράκης απέκρουσε το πλασέ του Μπαστάκου, αλλά ο επερχόμενος Φασίδης με πλασέ άνοιξε το σκορ. Στο 24’ από σέντρα του Φασίδη ο Κτιστόπουλος με πλασέ σημείωσε το δεύτερο γκολ της Εθνικής, με τον Φασίδη από «ασίστ» του Τούφα στο 37’ να διαμορφώνει το τελικό αποτέλεσμα. Ο Πλατανιάς είχε δοκάρι στο 35’ σε εκτέλεση φάουλ του Γαλανίδη, ενώ το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα έχασε πέναλτι στο 71’ με τον Χατσικίδη να αποκρούει την εκτέλεση του Σαββίδη.

Πριν την έναρξη του αγώνα κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του αδικοχαμένου ποδοσφαιριστή, ενώ οι διαιτητές της αναμέτρησης και οι ποδοσφαιριστές των δύο ομάδων άφησαν από ένα λουλούδι σε ένα σημείο του γηπέδου όπου υπήρχε η φωτογραφία του Καραντωνάκη. 

Στο ημίχρονο της αναμέτρησης ο Αντιπρόεδρος της ΕΠΟ και Πρόεδρος της Ε.Π.Σ. Χανίων κ. Γεώργιος Βούρβαχης παρέλαβε για λογαριασμό της Ομοσπονδίας τιμητική πλακέτα εκ μέρους της ΠΑΕ Πλατανιάς, ενώ πλακέτα δόθηκε και στην οικογένεια του αδικοχαμένου ποδοσφαιριστή. Μέσα σε κλίμα βαθιάς συγκίνησης οι συμπαίκτες του Ζαχαρία πρόσφεραν στους γονείς του μια φανέλα με το όνομά του και το αγαπημένο του νούμερο, το «7», μαζί με μια φωτογραφία του.

Διαιτητής της αναμέτρησης ήταν ο Γ. Γιαννουλάκης, με βοηθούς τους Αναστασάκη, Πετεινάτο και 4ο τον Μπερτάκη.

Εθνική Νέων (Θοδωρής Παχατουρίδης): Ηλιάδης (46’ Κότσαρης), Σάλιακας, Τούφας, Παντελάκης (46’ Δαμιανάκης), Γιαλαμίδης (46’ Κουτσοποδιώτης), Τζανουλίνος (46’ Πολύζος), Φασίδης (46’ Μανιδάκης), Σαββίδης, Μπαστάκος (46’ Νιούμαν), Κτιστόπουλος, Τσολακίδης (46’ Πόζογλου).

Πλατανιάς Κ20 (Νίκος Μαναρώλης): Πενταράκης (31’ Τάμπος, 63’ Χατσικίδης), Χαραλαμπάκης (69’ Σκευοφύλαξ), Γαλανίδης (71’ Δημητρίου), Κελάκης (51’ Μπένος), Κοκονάκης (61’ Μιχαήλ), Πατρικάκης, Μπουρμπάκης, Μαυρεδάκης, Τσίτας (68’ Παπαδάκης), Κοντορινάκης (55’ Λιάσκας), Κολομπάκης.

Για φωτογραφίες πατήστε ΕΔΩ.

Λευτέρης Αντωνακάκης

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook