Την ανάγκη να υπάρξει συντονισμός και να δρομολογηθούν έργα συμπληρωματικά σε επίπεδο Περιφερειών που θα δημιουργήσουν μια μεγαλύτερη κλίμακα παρέμβασης στους τομείς προτεραιότητας όπως η καινοτομία, ο τουρισμός, οι μεταφορές, η ενέργεια, ο πρωτογενής τομέας επεσήμαναν ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης και τα στελέχη της Περιφέρειας που συμμετείχαν σε συναντήσεις στις Βρυξέλλες στο πλαίσιο των προγραμματισμένων εκδηλώσεων «OPEN DAYS».

Παράλληλα ο Περιφερειάρχης είχε συναντήσεις με στελέχη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής όπου συζητήθηκαν θέματα υποδομών και ανάπτυξης της Κρήτης.

Η παρουσία των στελεχών της Περιφέρειας στις Βρυξέλλες υπό τον Περιφερειάρχη ήταν δυναμική σε θέσεις σε όλες τις επαφές και συναντήσεις που πραγματοποιήθηκαν το τελευταίο τριήμερο.

Μάλιστα με επιτυχία έγινε η ημερίδα που συνδιοργάνωσε η Περιφέρεια Κρήτης και η Περιφέρεια Μάρκε της Ιταλίας, σήμερα 9 Οκτωβρίου στις Βρυξέλλες στο πλαίσιο των εκδηλώσεων που οργανώνουν οι Ευρωπαϊκές Περιφέρειες κάθε χρόνο αυτό το διάστημα με την ονομασία «OPEN DAYS».

Η ημερίδα που αφορούσε στη συνεργασία των Περιφερειών Αδριατικής Ιονίου που θεσμοθετείται από την Κομισιόν ως τις αρχές του 2014, συγκέντρωσε το ενδιαφέρον πολλών στελεχών της αυτοδιοίκησης από όλη την Ευρώπη, σημαντικών εκπροσώπων των Διευθύνσεων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, στο πιο υψηλό επίπεδο.

Στην συγκεκριμένη συνεδρίαση την Περιφέρεια εκπροσώπησε ο περιφερειακός σύμβουλος Μανόλης Αλεξάκης, επίσης συμμετείχαν οι Περιφερειακοί σύμβουλοι Γιώργος Αλεξάκης, Δημήτρης Μιχελογιάννης, η Διευθύντρια της Διαχειριστικής Αρχής Μαρία Κασωτάκη και άλλα στελέχη.

Στην τοποθέτηση του Μανόλης Αλεξάκης τόνισε τη σημασία των συνεργασιών σε επίπεδο Περιφερειών προκειμένου να ενδυναμωθεί η αειφόρος ανάπτυξη προς όφελος του πολίτη. Επίσης υπογράμμισε τη στρατηγική επιλογή να επενδύσουμε στην ποιότητα και στην ανάδειξη της εντοπιότητας (brand name). Τα παραπάνω υλοποιούνται σε μια κομβική χρονικά στιγμή για τις Περιφέρειες που προετοιμάζουν τα επιχειρησιακά τους προγράμματα για την νέα προγραμματική περίοδο 2014-2020.

Επίσης ο κ. Αλεξάκης τόνισε πως σε επιχειρησιακό επίπεδο οι Περιφέρειες έχουν αποδείξει πως μπορούν να υλοποιήσουν μεγάλα προγράμματα και για το λόγο αυτό θα πρέπει οι διαδικασίες να απλοποιηθούν για να κερδηθεί χρόνος και να υπάρχουν αποτελέσματα. Τα προγράμματα, όπως είπε, σεβόμενοι τους εθνικούς στόχους, πρέπει να γίνονται από τις Περιφέρειες για τις Περιφέρειες.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook