​Συγκλονίζει η ιστορία του 27χρονου τερματοφύλακα του ΠΑΣ Γιάννινα, Μπάμπη Ταμπάση, ο οποίος πρόσφατα ανακάλυψε ότι πάσχει από μια ανίατη ασθένεια στα μάτια, που τον αναγκάζει να εγκλαταλείψει τη μεγάλη του αγάπη, το ποδόσφαιρο!

Όλα ξεκίνησαν στον αγώνα Κυπέλλου με τον Φωστήρα, τον Ιανουάριο του 2013, όταν διαπίστωσε ότι από τη μία στιγμή στην άλλη, δεν έβλεπε καλά.

«Το παιχνίδι ήταν βραδινό και με τους προβολείς απέναντι μου, με την βροχή να πέφτει, δυσκολευόμουν να δω, η όραση μου ήταν θολή, δεν έβλεπα καθαρά και μοιραία ζήτησα να βγω…» θυμάται ο Μπάμπης και προσθέτει:

«Εντελώς ξαφνικά, χωρίς κάποια ένδειξη ή ”προειδοποίηση”, μόλις σκοτείνιαζε ή απλώς σουρούπωνε, αποδυναμωνόταν η όραση μου, δεν μπορούσα να δω καθαρά, το ίδιο συνέβαινε και όταν συννέφιαζε. Η ομάδα μου προσπάθησε να με προφυλάξει, κανείς δεν είπε τίποτα προς τα έξω για τους λόγους που έγινα αλλαγή σε αυτά τα 2 ματς, αλλά, πλέον, ήταν φανερό ότι δεν μπορούσαν να με εμπιστευθούν. Εκεί κατάλαβα ότι, ουσιαστικά, τελείωσαν όλα για εμένα…».

Η νόσος Stargardt είναι αυτή που ταλαιπωρεί τον Μπάμπη, μια ανίατη νόσος των ματιών που, συνήθως, εμφανίζεται ανάμεσα στα 6 και στα 12 και αναπτύσσεται μετά τα 20.

«Ποτέ δεν είχα πρόβλημα… Πάλι καλά που μέσα στην ατυχία μου είμαι τυχερός… Όσο μεγαλύτερος… τσιμπήσεις το πρόβλημα, τόσο πιο αργά εξελίσσεται η συγκεκριμένη νόσος. Κανείς δεν μπορεί να προβλέψει τι θα γίνει, ποιά θα είναι η τελική επίπτωση στην όραση μου…» λέει ο ίδιος.

Μετά από μια σειρά εξετάσεων που απεστάλησαν σε ειδικά κέντρα στο εξωτερικό… λύση δεν βρέθηκε.

Και δεν έφτανε μόνο αυτό… αλλά τον Ιούνιο του 2013, ο Μπάμπης έχασε τον άνθρωπο που τον στήριζε όσο κανείς…, τον αγαπημένο του πατέρα.

star.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook