Στα δίχτυα της νομοθετικής δυσκαμψίας έχει μπλεχτεί ένας άνδρας 61 ετών ο οποίος επί επτά συνεχόμενα έτη προσπαθεί να πείσει τη Δικαιοσύνη πως… δεν είναι νεκρός!

Πρόκειται για τον Αμερικανό Donald Eugene Miller ο οποίος το 1986 εξαφανίστηκε από μια πόλη του Οχάιο. Οκτώ χρόνια αργότερα, και μη έχοντας δώσει οποιοδήποτε σημείο ζωής, η σύζυγός του ζήτησε από το δικαστήριο να τον κηρύξει νομικά νεκρό ώστε να μπορεί εκείνη και τα δυο παιδιά τους να διαχειριστούν πλέον νομικά περιουσιακά ζητήματα που προέκυψαν από την χρόνια αφάνειά του, κάτι το οποίο και συνέβη.

Το 2005 όμως, δηλαδή μετά από είκοσι περίπου χρόνια, ο Miller ξαφνικά εμφανίστηκε (!) για να πληροφορηθεί από τους σοκαρισμένους υπερήλικες γονείς του πως… «είναι νεκρός».

Την προηγούμενη Δευτέρα ο επισήμως…εκλιπών άνδρας ζήτησε από το δικαστήριο να ανατρέψει την απόφαση για… αυτονόητους λόγους, δικαιολογώντας την μακροχρόνια απουσία του σε μια περιπέτεια αλκοολισμού στην οποία είχε μπει, ζητώντας να αρχίσει και πάλι τη ζωή του, «ή ό,τι εν πάση περιπτώσει έχει μείνει από αυτήν», όπως χαρακτηριστικά είπε στην Έδρα.

Ωστόσο, η αρνητική απάντηση που έλαβε από τον δικαστή Davis αποτέλεσε την δεύτερη έκπληξη της όλης υπόθεσης, αφού, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία της Πολιτείας, δεν προβλέπεται κάτι τέτοιο μετά την παρέλευση τριετίας που θα θεωρηθεί κάποιο πρόσωπο με δικαστική απόφαση νεκρό!

Βέβαια ο ίδιος ο δικαστής δεν παρέλειψε να επισημάνει το νομικό αδιέξοδο λέγοντας χαρακτηριστικά πως «έχουμε ένα προφανές πρόβλημα αφού έχουμε απέναντί μας έναν άνθρωπο που δεν ξέρουμε μεν αν είναι υγιής, σίγουρα όμως δεν είναι… νεκρός». Για να καταλήξει λέγοντας επί λέξη πως «είναι όντως μια περίεργη, μια παράξενη κατάσταση» (…)

Φυσικά ο… νεκροζώντανος Miller έχει κάθε δικαίωμα να προσφύγει σε ομοσπονδιακό δικαστήριο και να διεκδικήσει την… ύπαρξή του, όμως κάτι τέτοιο όπως είπε ο δικηγόρος του απαιτεί αρκετά χρήματα και ο πελάτης του δεν έχει την οικονομική δυνατότητα να το κάνει.

Μέχρι τότε όμως, ο Miller ως «νεκρός» θα έχει ένα μοναδικό πλεονέκτημα: θα μπορεί να διαπράξει οποιοδήποτε αδίκημα, χωρίς σε καμια περίπτωση να μπορεί να εντοπιστεί και να συλληφθεί, αφού δεν υπάρχει για καμία διωκτική Αρχή.(…)

zougla.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook